Google+

De Dragobete, mai multi tineri au ales sa se casatoreasca pentru 24 de ore, desi unii nici macar nu formeaza cupluri in realitate, iar in centrul Chisinaului a avut loc un concert - VIDEO

De Dragobete, mai multi tineri au ales sa se casatoreasca pentru 24 de ore, desi unii nici macar nu formeaza cupluri in realitate, iar in centrul Chisinaului a avut loc un concert - VIDEO
Embed:

De Dragobete, mai multi tineri au ales sa se casatoreasca pentru 24 de ore. Asta desi unii dintre ei nici macar nu formeaza cupluri in realitate. Totodata, in centrul capitalei a avut loc un concert in aer liber, iar indragostitii au putut face poze originale.


“De buna voie si nesilit de nimeni o iei in casatorie pe Olga? Da. Tu Olga? Da. Dragii, vreau sa va puneti verighetele. Cat de strans o legi atat de strans va fi si relatia voastra.”


In acest mod, mai multe cupluri de studenti  de la Universitatea de Stat si-au oficializat relatia, insa doar pentru 24 de ore. Acesti tineri sunt impreuna de mai bine de trei ani, iar casatoria de azi, desi una fictiva, a fost importanta pentru ei.

Olga, STUDENTA USM: “Este o prima incercare a ceea ce urmeaza in viitor. Noi am incercat sa facem astazi un mic test.”


Nu toti doritorii de a obtine un certificat fictiv de casatorie sunt insa intr-o relatie, asa ca unii si-au gasit partener pe loc. De exemplu, acesti studenti s-au vazut astazi pentru prima oara.


“Buna ziua, mai primiti o pereche la inregistrare? Mai primim. Ion si Ana, cu mare nerabdare sa faca nunta.”


Ana, STUDENTA “Nu, un cuplu nu formam, dar cine stie poate de acum inainte vom fi ceva."


Ion, STUDENT: “De ce sa nu incercam va fi o experienta pe viitor, vom sti cum va fi in realitate. Posibil sa fie si ceva pe viitor.“


Organizatorii evenimentului au avut parte si de situatii neobisnuite.


Ana, STUDENTA: “Pentru ca ne iubim si trebuie sa confirmam aceasta dragoste cu acest certificat. -Ce veti face astazi? -Pai avem prima noastra noapte de dragoste.”

 

Cei care au pus la cale activitatile dedicate acestei sarbatori sunt membrii organizatiei “Onoare, Demnitate si Patrie”, asociatie ce militeaza pentru unirea Basarabie cu Romania, dar si Consiliul Studentilor din mass-media. 


Corina BEZER, CO-PRESEDINTE ODIP: “Pentru ca este o sarbatoare noastra, a tuturor romanilor, pe care trebuie sa o pretuim.“


Si totusi, pentru multi Dragobetele este o sarbatoare straina.


“Nici nu am stiut ca astazi este Dragobetele.”


“Cred ca nicicum. Pur si simplu chef nu am, nu prea am timp de sarbatori.”

 

“Nu sarbatoresc.”


Dupa amiaza, tinerii au putut-o petrece in Scuarul Catedralei, unde Asociatia obsteasca “Misc Lumea” a organizat un concert in aer liber.
Ambianta cum canta.


“Ne plimbam, am vazut ca este lume, muzica si ne-am apropiat.”


“Ne amintim de timpurile candva cand erau consomolistii cand se organizau mai multe manifestatii de genu ista pentru tineret. E foarte bine.”


Desi Dragobetele pare sa insufleteasca cel mai mult oamenii din spatiul romanesc, s-au gasit si vorbitori de rusa carora le place ca au acum un dublu motiv de sarbatoare.

Margarita: "Dragobetele este un nume românesc, ce se trage de la geto-daci, de aceea noi cinstim tradiţiile şi ţara noastră. Anume aceste evenimente ne dau posibilitatea să unim naţiunea."

 

Alina: “Cu cât mai multă dragoste pe an, cu atât mai bine.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn