Google+

Fara tarife de roaming. Republica Moldova si Romania au initiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental in acest sens

Republica Moldova si Romania au initiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede ca cetatenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fara a achita tarifele de roaming, transmite IPN cu referire la un proiect aprobat in sedinta Guvernului.

 

„Din punctul meu de vedere, este un pas important şi logic care se încadrează în şirul altor acţiuni care ne apropie de România, precum: interconectarea pe gaze naturale, interconexiunea pe energie electrică, conexiunea în domeniul educaţional şi cel cultural. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a spus Pavel Filip.

 

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetăţenii din ambele ţări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri şi SMS la tarife naţionale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micşorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

 

„Chiar astăzi am avut o discuţie cu prim-ministrul României, dna Dăncilă şi ea îşi doreşte acelaşi lucru. Poate reuşim chiar în şedinţa comună a Guvernelor din Republica Moldova şi România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la Bucureşti, să semnăm acest acord”, a precizat premierul Pavel Filip în şedinţa de miercuri, 14 noiembrie, a Guvernului Republicii Moldova.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn