Dupa ce am avut un festival al strugurelui, al marului sau dovleacului, toate aceastea luate impreuna au fost vedete la festivalul recoltei. Evenimentul s-a desfasurat astazi in centrul orasului Ungheni, unde si-au dat intalnire cei mai buni agricultori si cele mai talentate gospodine.

Publicat:11.10.2014, 14:02

Centrul orasului Ungheni a fost astazi foarte colorat de la multimea de fructe si legume expuse la festivalul recoltei. Ion Dimitriuc din Napadeni se lauda ca face vin dintr-un soi unic de struguri.

“Vinul acesta are o multime de proprietati. L-as vinde doar la licitatie.”

Pentru a fi cat mai deosebiti, reprezentantii satului Cetireni au improvizat o gospodarie taraneasca in toata legea. Iar in mijlocul bataturii s-a intins si o masa mare, cu de toate, pana si mamaliga a fost gatita pe loc si era aburinda.

“Am venit cu de toate. Iata vin, mamaliga, placintele. Ne intrebau niste straini, de ce mamaliga se taie cu ata. Asta-i secretul, de cutit se lipeste.”

Elevii unei scoli profesionale din Ungheni au venit insa cu sarmalele de acasa si le-au impartit gratuit.

“Am facut vreo cinci ceaune.”

Desi a fost un festival al recoltei si vinului, pe langa fructe si legume se gaseau din belsug si obiecte mestesugaresti, dar si porci sau iepuri de vanzare.

“Avem oale neglazurate. Mancarea iese cu mult mai gustoasa de cat in vasele obisnuite.”

“Cel mai scump iepure poate sa coste si o mie de lei. Daca iti plac nu pare scump.”

Si ca la orice festival s-a cantat si s-a dansat, iar frigaruii au sfarait pe gratare si vinul a curs din belsug.

“Foarte gustos, de-ar mai fi si un pahar cu vin negru. Aa, iata, acum mai merge.”

Festivalul recoltei si vinului de la Ungheni este la cea de-a 4-a editie.