Google+

Iarmaroc de voluntariat in capitala. Peste 300 de tineri au decis sa devina voluntari si sa se implice mai mult in problemele sociale din tara noastra. Despre ce este vorba - VIDEO

Iarmaroc de voluntariat in capitala. Peste 300 de tineri au decis sa devina voluntari si sa se implice mai mult in problemele sociale din tara noastra. Despre ce este vorba - VIDEO
Embed:

Peste 300 de tineri s-au angajat astazi sa faca fapte bune. Acestia au decis sa devina voluntari si sa se implice mai mult in problemele sociale din tara noastra. Pentru ei a fost organizat un iarmaroc, iar fiecare a ales un proiect. Drept exemplu i-au avut pe alti tineri care fac asta de mai mult timp si care le-au povestit istoriile de succes.

 

Acest filmulet a fost facut de Alexandra. Acum jumatate de an, tanara de 19 ani a initiat un proiect pentru a ajuta persoanele care au HIV. Aceasta a filmat un video in care mai multi oameni infectati au povestit momentele in care au fost discriminati.

 

Timp de jumatate de an tanara a mers prin scolile si universitatile din tara unde a incercat  sa le schimbe oamenilor perceptia discriminatorie pe care o au fata de cei infectati cu acest virus.

 

Alexandra CERVIN, VOLUNTAR: “Oamenii pur si simplu nu cunosc cum se transmite acest virus, iar statul nostru nu informeaza oamenii corespunzator despre asta. Sa stiti ca am vazut cum oamenii isi schimba parerea pe loc si se merita.”

 

Tanara spune ca nu se va opri aici, iar astazi i-a indemnat pe cei care au venit la eveniment sa se implice si ei. Alti voluntari au decis sa-si dedice timpul liber copiilor,  batranilor sau animalelor fara adapost.

 

M-am inregistrat la ecologie. Mi s-a parut interesant si am decis sa vin si sa vad ce se intampla aici.”

 

Tot la iarmaroc a fost organizat astazi si un master class, in cadrul caruia doritorii au invatat sa confectioneze pernute pentru animalele fara adapost.

 

“Ne straduim sa folosim tot ce ne cade sub mana, dar in cazul acesta vorbim despre o a doua viata a puloverelor vechi. La adaposturile pentru animale, sunt multe pisicute care trec greu peste iarna si le facem asa pernute.”

 

Organizatorii spun ca voluntariatul este acum la moda, mai ales printre tineri.

 

Iarmarocul de voluntariat este la a treia editie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn