In ajun de Boboteaza, zeci de credinciosi au mers la biserici ca sa ia agheasma. Cei mai multi s-au adunat la catedrala mitropolitana, unde apa sfintita a fost impartita de la robinetul de langa Clopotnita. Spun ca agheasma de azi este mai puternica, dar unii vor veni si maine la slujba.

Publicat:18.01.2018, 17:47

In scuarul Catedralei langa clopotnita s-a adunat astazi mai multa lume, care a venit sa ia agheasma in ajun de Boboteaza.Unii au luat apa sfintita pentru intreaga familie, dar si pentru vecini. 

"Vecinii au solicitat sa iau si pentru ei. O bem si spalam copiii. Respectam traditiile."

"Am luat agheasma. Aceasta este apa pe care mereu trebuie sa o avem in casa."

"Azi luam si maine, doua zile la rand. Toata familia bea ca sa fie sanatoasa."

 Si la Catedrala Teodora de la Sihla s-a impartit astazi agheasma. Acolo a fost sfintita o cisterna cu apa. Unii au venit cu mai multe sticle.

"Luati pentru toata familia? Da, 15 kg. Ajuta pentru duhurile rele,  dimineata pe nemancate."

"Iau nu doar pentru mine, dar inca pentru doua familii."

 Oamenii spun ca au tinut sa ia astazi  agheasma pentru ca cea din ajunul Bobotezei ar avea puteri mai mari de vindecare, dar si pentru a evita randurile care se vor forma maine pe la biserici.

"De asta sunt sigura. Mereu cand vin de Boboteaza sunt mereu randuri foarte mari."

"Astazi e cea mai scumpa agheasma, de ajunul de Boteaza. E mai puternica pentru stropirea casei, copacii, livezile mai bogate."

Se spune ca zi e mai buna, asa spune lumea. Dimineata o bem pe nemancate, de sarbatori."

 "Suntem crestini ortodocsi si o folosim zi cu zi. O folosim in casa, in gospodarie."

Apa Canal a livrat gratuit bisericilor din municipiul Chisinau peste 100 de mii de litri de apa potabila destinata sfintirii.  Actiunea a devenit o traditie si se realizeaza al 10-lea an consecutiv.

Maine crestinii ortodocsi, care se conduc de calendarul iulian, vor sarbatori Boboteaza. Aceasta sarbatoare reprezinta botezul lui Isus in apa Iordanului de catre Sfantul Ioan Botezatorul.