In timp ce unii moldoveni prefera sa-si petreaca vacanta in strainatate, altii aleg sa se odihneasca in tara. Preturile nu sunt deloc mici, dar se merita deoarece viziteaza locuri pitoresti. Pot merge in excursii prin Moldova si simt din plin traditiile si viata de la tara.

Publicat:15.07.2018, 12:57

Iurie este moldovean, iar in acest an a hotarat sa-si invite prietenii de peste hotare si sa petreaca impreuna vacanta. El crede ca si tara noastra e frumoasa, daca vrei sa o descoperi.

“Este un loc istoric, este placut. De asemenea sunt si conditii. Totodata acestea au coincins intr-un singur loc toate impreuna.”

 Si cei veniti din strainatate spun ca au ramas  incantati de cele vazute in Moldova.

“Oamenii sunt foarte draguti, binevoitori si ospitalieri. Si desigur, natura este minunata. Foarte linistit, aer curat, uiti de oras.”

 Nici o zi din vacanta nu este  plictisitoare, pentru ca  pensiunile din tara pastreaza traditiile, iar cei care aleg sa se odihneasca in tara merg in excursii si descopera istoria.  Mai particia si la tot felul de  master-classuri cum ar fi cel de tesut covoare  sau de  gatit placinte  

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV:Cei care vor sa se implice nu au mare lucru de facut. Aluatul este gata pregatit, iar tot ceea ce trebuie sa faca este sa-l intinda, sa puna deasupra visinile si sa-l dea la cuptor.”

 Nu poti trece cu vederea nici pe langa beciurile pline cu bunatati, iar daca vrei o salata proaspata poti culege legumele chiar din gradina pensiunii unde iti petreci vacanta. Nici serile nu sunt lipsite de traditie. Oamenii canta si incing cate o hora sau o sarba moldoveneasca. Turistii raman incantati de ce gasesc in tara noastra.

“Totul este decent, frumos. Pentru vizitatori este minunat”

“O tara frumoasa, calda si ospitaliera.”

 Cele mai cautate destinatii pentru vacanta in Moldova sunt Orheiul Vechi, Vadul lui Voda si Ialoveni.