Google+

La nici o luna de cand s-a facut curatenie pe malul Bacului, raul este din nou plin de gunoaie. Sticlele si ambalaje plutesc pe apa, astfel ca s-au format mici insulite de deseuri - VIDEO

La nici o luna de cand s-a facut curatenie pe malul Bacului, raul este din nou plin de gunoaie. Sticlele si ambalaje plutesc pe apa, astfel ca s-au format mici insulite de deseuri - VIDEO
Embed:

La nici o luna de cand s-a facut curatenie pe malul Bacului, raul este din nou plin de gunoaie. Sticle si ambalaje plutesc pe apa, astfel ca s-au format mici insulite de deseuri. Ecologistii bat alarma si spun ca raul trebuie curatat cat mai curand.

 

Sticlele de plastic s-au adunat dupa ce un copac s-a prabusit, asa ca mizeria nu a mai putut fi dusa de curenti si s-a ingramadit aici, formand o insula. 

 

“Candva, aici spalau masini,  dupa care le-au interzis asta. Este un dezastru total. Taximetristul se opreste, bea apa, unde sa arunce? Arunca in rau si deja se duce in fluviu.”

 

Problema e nu doar in jurul acestui arbore prabusit. Insulite de deseuri sunt peste tot - acolo unde crengi smulse de vant ajung in apa. Cei care trec des pe-acolo spun ca au vazut cum oamenii arunca gunoiul.

 

“Trec cu masina si arunc gunoiul aici, saci plini cu gunoi si ii arunca aici. Acum  iarba creste, vin si arunca.”

 

“Vin cei care fac reparatie in apartamente ei le arunca.”

 

“Oamenii care arunca toate deseurile. Atunci cand s-a carligat copacii atunci cand a fost viscolul. De atunci si se aduna gunoiul. Are jumate de an si nu curata nimeni, nu doresc sa faca curat.”

 

Ecologistii spun ca Bacul este acum atat de murdar incat nicio fiinta vie nu poate sa supravietuiasca acolo si ca raul trebuie curatat cat mai curand in intregime, si nu pe portiuni.  

 

Vladimir GARABA, DIRECTOR EXECUTIV, MIŞCAREA ECOLOGISTĂ URBANĂ: “Astazi raul Bac nu este apt pentru viata, deci nu exista posibilitati de a exista niste organisme vii. Daca curatim poate va  veni inapoi. Asa o sa fie raul mort cum este de vreo 15 ani.”

 

Am incercat sa obtinem o reactie de la autoritatile municipale, dar functionarii ne-au pasat de la o directie la alta.

 

Cei de la Autosalubritate spun ca de datoria lor este sa colecteze deseurile doar din locurile special amenajate si ne-au directionat catre intreprinderea Spatii Verzi.

 

Galina LEAHU, ŞEF ADJUNCT  ASOCIAȚIA SPAȚII VERZI: “Conditiile climaterice nu ne permit la timp sa lucram, dar referitor la arborele cazut in raul Bac miine va interveni o brigada de defrisari. Vom depune toate eforturile pentru a sustrage acest arbore prabusit.”

 

Reprezentantii Agentiei Ecologice Chisinau spun ca in curand vor inspecta albia raului Bac. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn