Locuitorii satului Hasnasestii Mari, Drochia si autoritatile locale, nu pot imparti bunurile imobiliare ramase dupa destramarea colhozului. Satenii se plang ca dupa lichidarea intreprinderii agricole nu-si pot obtine dreptul de proprietate. Primarul satului spune ca nu poate face nimic fara o hotarare de judecata.

Publicat:09.06.2018, 11:34

In anul 2000, conform actelor de primire predare, in cadrul unei adunari generale, s-a decis ce bun imobiliar ii revine fiecarui detinator de cota-parte valorica. Dupa aproape 18 ani, oamenii asa si nu se pot folosi de ceea ce spun ei ca le-ar apartine conform legii.

”Avem actul de primire-predare. Consiliul voteaza si le ia la lume banul. Cel mai mare haos e in primarie.” 

Satenii spun ca persoanele interesate sa obtina pe nedrept bunurile respective au musamalizat situatia in asa mod incat sa fie pierduta urma documentelor de proprietate pastrate in primarie. 

“Documentele le-au ars, nici nu gasesc documente la ei. Noi cand am gasit documentele noastre, ei si-au pus mainile in cap.”

Oamenii sunt revoltati si spun ca autoritatile loclae sunt cele care le pun bete in roate. 

”Primaria nu da voie sa ne folosim de bunuri. Nici ei nu le pazesc si nici noua nu ne da voie. Ne poarta prin judecati.”

Satenii au depus si o plangere in instanta de judecata.

“Totul e legitim, de ce primaria cauta piedici in actele noastre. Eu am atacat in judecata si au pus piedici, spunand ca nu este semnatura valabila ai au spus ca nu se adevereste semnatura fostului presedinte care a decedat.”

Primarul declara insa ca oamenii traiesc in trecut. Acestia ar vrea sa obtina toate bunurile ramase dupa destramarea colhozului, care insa au fost furate. Instanta de judecata este cea care decide ce bunuri imobiliare ii revine fiecarui detinator de cota valorica. 

Valeriu VARMARI, PRIMARUL SATULUI HASNASENII MARI: “Ei vor inapoi tehnica, masini, tractoare combine. Din toate acestea nu mai este nimic. Au ramas niste bunuri imobiliare la salarii, ce va fi mai departe va hotara judecata.” 

In septembrie instanta de judecata urmeaza sa ia o decizie in acest sens.