Google+

Lucrurile care ne fac sa resimtim caldura si mai tare atunci cand, de fapt, incercam sa ne racorim. Medicii indeamna oamenii sa uite de aceste metode pe timp de canicula: "Pacientii fac o greseala consumand multa bere" - VIDEO

Lucrurile care ne fac sa resimtim caldura si mai tare atunci cand, de fapt, incercam sa ne racorim. Medicii indeamna oamenii sa uite de aceste metode pe timp de canicula: "Pacientii fac o greseala consumand multa bere" - VIDEO
Embed:

Dusurile reci, aparatul de aer conditionat la 20 de grade, bauturi carbogazoase, alcool sau geamurile deschise in masini. Sunt lucrurile, care ne fac sa resimtim caldura si mai tare atunci cand, de fapt, incercam sa ne racorim. Medicii indeamna oamenii sa uite de aceste metode pe timp de canicula.


“O halba de bere rece imi deschide sufletul, nu? Saruta mana, nu-i asa? Sa nu fi fost recomandat alcool, ar fi fost tabare cu apa rece, ca omul sa bea un pahar rece, acum au inchis totul, asta ofera un fel de amageala.”

 

“Eu ma racoresc cu un pahar de bere rece. Unde e scris ca nu e recomandat. Medicii lasa sa se uite la dansii nu cum se odihnesc oamenii.”

 

Tocmai aceste metode de racorire sunt cele mai nocive, spun medicii. Aparent dau o senzatie de racoare, insa in realitate, nu ajuta deloc.

 

Nina CHICU, MEDIC DE FAMILIE SPITALUL NR 1 “Bauturile spirtuase deshidrateaza organismul. Pacientii fac o greala consumand o cantitate mare de bere. Pe vremea caniculara este sa consumam apa plata si sucuri naturale.”

 

Daca mercurul sare de 30 de grade in termometre, uitate si de bauturile carbogazoase, cafea sau alcool.

 

Nina CHICU, MEDIC DE FAMILIE SPITALUL NR 1 “De lichidele reci uitati, ca putem raci. Soferii merg cu geamurile deschise, pot face otita. In incaperi toti deacum au diferite conditionere, se recomanda diferenta de cinci grade, dar la noi temperatura o scad mai mult si pot face infectii respiratorii, pmeumonie. Fac dusuri reci si este riscul de a raci.”

 

Oamenii spun insa ca incearca sa nu prea aiba activitati pe timp de canicula. 

 

“Imi iau o sticluta cu apa racoritoare. Cu hainele desiigur ca suntem imbracati asa mai lejer si asa ne pregatim noi de soarele asta mare."

 

“Apa rece, mai multe haine albe. Cand e racoare atunci lucram, cand e cald atunci stam la umbra.”


Maximele inregistrate astazi au fost la Baltata - 34 de grade, dar si la Balti, Falesti si  Soroca, unde s-au inregistrat 33 de grade. La Chisinau mercurul din termometre a urcat pana la 31 de grade. Pana duminica se asteapta temperaturi de 34 de grade, iar de luni vremea se va raci usor.

 

Atunci expira si codul galben de canicula.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn