Google+

Media-M - proiectul media lansat de Internews care vine sa ajute oamenii sa faca diferenta intre informatie si propaganda - VIDEO

Media-M - proiectul media lansat de Internews care vine sa ajute oamenii sa faca diferenta intre informatie si propaganda - VIDEO
Embed:

Adevar sau minciuna? Un proiect media lansat aseara vine sa ajute oamenii sa poata face diferenta intre informatia ce apare in mass-media. Totodata presa libera si independenta va fi sprijinta, astfel incat sa-si poata indeplini rolul de caine de paza al societatii.

 

Proiectul MEDIA-M lansat de Internews cu sprijinul Ambasadei SUA isi propune sa sustina libera exprimare si sursele obiective de informare. 

 

Nadine GOGU, DIRECTOR CJI: ,,Acest proiect va oferi mai multe oportunitati pentru acei jurnalisti care doresc sa ramana liber, stim cu toti ca in conditie zilei de astazi este foarte dificil sa fii liber in R. Moldova”.

 

Potrivit ambasadorului Statelor Unite la Chisinau, prezent la eveniment, este important ca oamenii sa faca diferenta dintre propaganda si stiri.

 

James PETTIT, AMBASADOR SUA LA CHISINAU: "E foarte important ca cetatenii sa faca analiza cand asculta anumite surse, ce este propaganda si care sunt stirile”.

 

Proiectul isi propune sa sustina presa libera, iar jurnalistii vor munci cot la cot cu juristii pentru ca legislatia sa nu ingradeasca dreptul la libera exprimare si accesul la informatie.

 

Corina CEPOI, REPREZENTAT INTERNEWS IN RM: "Vom lucra la legislatia mass media, pentru a inbunatati un cadrul legislativ bun, ajuta presa. Noi ne vom intalni cu voi si vom avea aceste intalniri unu la unu”.  

 

Internews este o organizatie non-profit cu sediul in SUA, care are ca scop promovarea presei independente.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn