Google+

Muzica, voie buna, mici si distractie la maxim. Vezi care este atmoasfera la festivalul Gustar

Muzica, voie buna, mici si distractie la maxim. Vezi care este atmoasfera la festivalul Gustar
Embed:

Muzica, voie buna, mici si distractie la maxim. Toate acestea au adunat mii de oameni la ce-a de-a patra editie a festivalului international Gustar. Mesterii populari s-au expus lucrarile, iar vizitatorele au admirat peisajul rezervatiilor Orheiul Vechi. Unii au venit cu mancarea si cu corturile de acasa pentru a ramane pe noapte.

 

Mii de oameni au venit ieri la Orheiul Vechi sa petreaca la iarba verde si cu muzica buna. Sotii Trofim sunt din Moscova si spun ca au tinut neaparat sa fie prezenti la festival. Ei adora vinul, painea de casa, dar si ospitalitatea moldovenesca.

 

Mestesugarii si-au expus lucrarile din lut, lemn sau textile, insa cei mai multi s-au avantat la master class-urile de olarit. Si daca anul trecut acestea erau oferite gratis, acum cei care vroiau sa faca o cana de lut sau un ulcior trebuiau sa scoata din buzunar 30 de lei.

 

Si prim-ministrul a trecut pe aici, se lauda mesterul. Vasile Goncear spune ca a venit in speranta sa-i invete si pe tineri cate ceva din aceasta meserie. 

 

Cele mai mandre de eveniment erau gospodinele din satul vecin Tribujeni. Au uitat de treburi pentru o zi si au venit sa danseze. 

 

Si politicienii si-au petrecut dupa amiaza la Orheiul Vechi. Nu putea lipsi liderul PLDM, Vlat Filat, sub al carui patronaj caruia este organizat festivalul.


Oaspetii s-au pregatit minutios de acasa si-au facut provizii pentru doua zile. Au adus vin moldovenesc, carne la gratar si voie buna. Si daca unii au venit cu corturile de acasa, altii puteau inchiria pe loc cu o suta de lei pentru doua zile. 


La standurile cu obiecte lumea nu se prea imbulzea, in schimb, la mancare s-au format cozi. De la o petrecere moldovenesca nu a putut lipsi traditionalele sarmale, placintele si mamaliga. Comerciantii spun ca au golit tot ce aveau inca din primele ore ale festivalului. Asta chiar daca unii cumparatori spun ca preturile sunt exagerate.

 

Atmosfera s-a incins spre seara cand oamenii s-au dezlantuit si au inceput dansurile. Cele doua zile de festival au adus in scena artisti din Moldova, Polonia, Rusia si România.

 

Desi pretul biletului de intrare a crescut cu zece lei fata de anul trecut ajungand la 60 de lei, organizatorii spun ca numarul vizitatorilor a crescut. Festvalul s-a incheiat in aceasta seara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: festival, gustar, distractie,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn