Pe scena scolii ca pe cele mai mari podiumuri. Elevele clasei a patra de la liceul Natalia Dadiani au concurat pentru titlul de Miss Tomnita. Saptamani la rand au exersat proba de talente, au invatat dansuri si si-au scris discursuri cu care sa cucereasca juriului, dar si publicul.

Publicat:22.10.2018, 17:24

Si-au ales cu grija tinutele, si-au lustruit pantofii si si-au gandit prezentarea in cele mai mici detalii. Opt cele mai talentate eleve din clasa a patra au concurat pentru titlul de Miss Tomnita. Au dansat pana la epuizare si au impletit cea mai originala cosita.

"Am impletit o gata pe dos si am pus mai multe floricele si bantucuri. M-a invatat mama. Este important sa tii strans parul si sa fie tot egal, nu undeva mai mult, undeva mai putin si sa nu ramana fire.” 

Pe langa proba inteligentei, acestea s-au intrecut si la capitolul talente: au realizat articole hand made, au cantat, au dansat, au recitat balade sau au facut gimnastica ritmica.

”De cand am invatat-o complet o repet si incerc sa fac cat mai bine. Sa fii cat mai increzuta si sa stii momentele in care trebuie sa spui mai incet, sa fii pregatita.” 

 Concurentele spun ca in fiecare zi petreceau cate cel putin 4 ore la repetitii. 

”Am gasit haine potrivite, am exersat exercitii de logica, am repetat dansul. Ma pregateam pentru acest concurs, un eveniment foarte important pentru mine.”

 ”Eu ma antrenam cu mama acasa, ce sa fac, fiecare detaliu. Sa nu am emotii si sa imi spun in mintea mea ca totul va fi bine.” 

 Cel mai grea a fost lupta cu emotiile. Aplauzele si sustinerea colegilor insa le-au incurajat pe adolescente.

A fost un moment cand aveam foarte mari emotii, dar cand am auzit colegii sustinandu-ma, mi-au trecut toate emotiile.” 

”-Ce este important la un asemenea concurs pana la urma, inteligenta sau frumusestea? -La un asemenea concurs eu cred ca sunt necesare amandoua.” 

 Dupa lungi deliberari, membrii juriului au premiat toate participantele cu cate un titlu,  Miss Tomnita si coronita din frunze a fost luata insa de…

”Am venit cu gandul sa castig nu doar pentru mine, dar si pentru clasa mea. Sa aduc bucurie nu doar pentru mine, dar si pentru parintii mei, invatatoarei."

 Parintii Ionelei spun ca toata familia a contribuit cu idei.

Locl 1 este al nostru. In fiecare zi, cand se apropia de ora inceperii era tot mai emotional.” 

“Noaptea imi venea o idee, scriam pe foaie, taiam, ceva nu mergea, citeam de o suta de ori. La o saptamana am lucrat la prezentare.” 

 Concursul Miss Tomnita a fost organizat la liceu in cadrul zilelor Dadiani, eveniment annual dedicat institutiei, iar evenimente similare se vor desfasura pe durata intregii saptamani.