Google+

Proprietarii masinilor cu numere straine: Vom protesta pana cand vom fi auziti

Proprietarii masinilor cu numere straine: Vom protesta pana cand vom fi auziti
Embed:

Soferii masinilor cu numere straine au blocat astazi traseul Chisinau-Leuseni si bulevardul Stefan cel Mare. Ei cer anularea noilor prevederi ale codului vamal,care interzic aflarea masinilor straine in tara mai mult de trei luni pe an. Pentru perturbarea circulatiei soferii risca amenzi usturatoare sau chiar dosare penale.


Soferii masinilor cu numere straine, in mare parte cu numere lituanene si bulgare au blocat bulevardul Stefan cel Mare pret de 15 minute. Zeci de masini au fost parcate perpendicular cu strada, iar din cauza asta   circulatia a fost blocata. Soferii au eliberat strada abia dupa interventia primarului capitalei. Acesta  le-a promis din nou ca va incerca sa le rezolve problema.

Mesajul pe alocuri electoral a lui Dorin Chirtoaca nu i-a linistit pe soferi, care au cerut ca in fata lor sa iasa cineva de la Guvern. Suparati, acestia s-au indreptat spre traseul Chisinau-Leuseni.

Ajunsi pe drumul spre Leuseni soferii au stationat initial in regiunea raionului Ialoveni, dupa care au blocat traseul la kilometrul 19 in dreptul satului Suruceni. Din cauza blocarii drumului Chisinau-Leuseni, pe ambele sensuri s-au format coloane de masini. O parte din soferi s-au intors inapoi si au ales alt traseu.

Dupa aproape o ora de discutii, politia a reusit sa-i convinga pe protestatari sa elibereze traseul.

Proprietarii masinilor cu numere straine spun ca vor continua sa protesteze, pana cand vor fi auziti de autoritati. Ei cer anularea noilor prevederi operate in codul vamal. Potrivit acestora, masinile cu numere de inmatriculare straine se pot afla in tara, cumulativ, pana la trei luni pe an.

Astazi, liberalii au propus parlamentului un proiect de lege, care permite inregistrarea masinilor straine, aduse in tara pana la 4 aprilie si majorarea varstei de introducere a masinilor pana la 10 ani. Acesta, insa nu a fost acceptat de catre comisia finante si buget. Seful comisiei, Veceaslav Ionita, a declarat pentru Pro TV ca initiativa legislativa a fost respinsa, deoarece nu avea Avizul Guvernului. Totusi, maine, liberalii spun ca isi vor inainta proiectul in Parlament.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn