Google+

Protestele impotriva lui Kuzmin continua! Peste 100 de protestatari au pichetat Ambasada Rusiei

Protestele impotriva lui Kuzmin continua! Peste 100 de protestatari au pichetat Ambasada Rusiei
Embed:

In jur de 100 de protestatari au cerut din nou astazi expulzarea ambasadorului Federatiei Ruse in Moldova. Ei au pichetat ambasada si sediul Ministerului de Externe. Manifestantii au mai cerut retragerea trupelor rusesti din stanga Nistrului si pedepsirea vinovatilor de moartea tanarului de la Parata.


Peste 100 de persoane din mai multe ONG-uri  au cerut astazi expluzarea ambasadorului rus, Valerii Kuzmin, dar si retragerea armatei a paisprezecea din stanga Nistrului.


Suparati ca autoritatile nu l-au expulzat pana acum pe ambasadorului rus pentru declaratiile acestuia referitoare la omorul de la Vadul-lui-Voda, manifestantii au continuat protestul la Ministerul de Externe.


Printre protestatari s-au numarat si cativa studenti moldoveni care invata in Romania.

 

Organizatorii spun ca vor continua sa protesteze pana cand le vor fi indeplinite cerintele. Ei au cerut trasparenta in anchetarea omorului de acum doua saptamani al lui Vadim Pisari de catre un pacificator rus la Vadul-lui-Voda.


Protestele in fata Ambasadei Ruse la Chisinau si pe podul de la Vadul lui Voda au inceput si au loc periodic dupa 1 ianuarie. Atunci un pacificator rus a impuscat mortal un tanar in varsta de 18 ani din Parata, care traversa podul de peste Nistru. Nici Ambasada si nici Ministerul de Externe nu au reactionat la protestul de astazi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn