Google+

Regizorul si poetul Anatol Codru a fost petrecut pe ultimul drum

Regizorul si poetul Anatol Codru a fost petrecut pe ultimul drum
Embed:

Viata lui a fost o poezie, iar moartea un scenariu. Regizorul si poetul Anatol Codru a fost petrecut astazi pe ultimul drum, in aplauze, cantece si lacrimi. A ramas necunoscut pentru multi, dar este elogiat de cei care i-au cunoscut creatia. Si-a lasat prin testament scenariul propriei inmormantari – ultima creatie de care s-a ocupat cat a mai fost in viata.


Ca un adevarat artist, Anatol Codru a fost petrecut cu aplauze si lacrimi.

Asa cum a cerut prin testament, gropari i-au fost prietenii din formatia “Stefan cel Mare”, imbracati in sumane si straie populare. Cu cateva zile inainte de a pleca din viata, poetul si cineastul Anatol Codru a lasat in urma un scenariu, cel mai trist, - scenariul propriei inmormantari. A prevazut totul pana la ultimul detaliu, de la imbracaminte, pana la cantecele si poeziile care sa rasune langa mormant.

Anatol Codru a decedat la 17 august la spital, in uma unei boli de cancer.

A fost numit de prieteni si admiratori, poetul pietrei, pentru spiritul sau combativ. In 2004, a tinut greva foamei timp de 2 saptamani pentru a sustine jurnalistii protestatari de la televiziunea nationala. A publicat numeroase culegeri de poezii, printre care “Nopti albastre” si “Portret in piatra”. In cinematografie, domeniu in care a detinut functia de presedinte al Uniunii Cineastilor, s-a facut remarcat mai ales prin filmul documentar, lasand in urma creatii care au fost apreciate la festivalurile internationale.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: macarons,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn