Google+

Scoala de piloti si stewardese la Chisinau. 7500 de Euro pentru un vis implinit

Scoala de piloti si stewardese la Chisinau. 7500 de Euro pentru un vis implinit
Embed:

Cati baieti nu si-au dorit in copilarie sa devina aviatori. Putini dintre ei, insa, au ajuns sa taie vazduhul la bordul unui avion. Acum visul lor poate deveni realitate. O companie de aviatie din Romania deschide o scoala de piloti si stewardese pentru tinerii din Moldova. Cursurile costa de la 7500 de euro, iar cei mai ambitiosi vor putea pilota o aeronava dupa 2 ani.

 

Pe langa 2 luni de teorie, tinerii vor avea si 45 de ore practice la bordul unui avion de instructie. 

Deocamdata, compania romaneasca cauta o incapere pentru desfasurarea orelor, dar si un aerodrom pentru zboruri. La aceste cursuri se poate inscrie orice tanar sau tanara care a implinit 17 ani.

Orele vor fi sustinute dupa dorinta in romana sau engleza. La curs vor fi instructati atat piloti privati, cat si de cursa. Pana acum au aplicat deja 5 doritori. Alina, desi nu a zburat niciodata cu avionul spune ca este gata sa stea la carma unei nave adevarate.

Pe langa piloti, scoala de aviatie va instrui si insotitori de bord. Desi ne-am obisnuit ca stewardesele sa arate ca in reviste, aceasta nu este o cerinta obligatorie.

Dupa 4 luni de instruire, viitoarele insotitoare de bord vor sustine un examen in Sofia, Bulgaria, unde exista simulatoare de situatii de extrema. Examenul final va fi sustinut in Romania, unde va fi eliberata o licenta recunoscuta international. Si pretul cursului este unul european.

Scoala de aviatori se va deschide la 1 august, iar cursurile vor fi sustinute de instructori romani.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn