Google+

Inainte de alegeri, Baltiul se impotmoleste in probleme: drumuri pline de gropi, curti - doldora de gunoi. Tinerii se plang ca nu au cu ce sa-si ocupe timpul liber. Singurul cinematrograf e inchis de cativa ani - VIDEO

Inainte de alegeri, Baltiul se impotmoleste in probleme: drumuri pline de gropi, curti - doldora de gunoi. Tinerii se plang ca nu au cu ce sa-si ocupe timpul liber. Singurul cinematrograf e inchis de cativa ani - VIDEO
Embed:

Tinerii de la Balti se plang ca de cativa ani nu au cu ce sa-si ocupe timpul liber. Daca vor sa mearga la un film, trebuie sa faca un drum lung pana la Chisinau, si asta pentru ca unicul cinematograf din oras este inchis. Nemultumiti sunt si parintii cu copii mici, care spun ca in parcul din oras se construiesc tot mai multe sali de nunti si cafenele. Iar sirul problemelor nu se incheie aici.

 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: „Pana nu demult in aceasta cladire se afla singurul cinematograf din oras. Oamenii se adunau aici, mai ales in week-end, ca sa priveasca filme. Acum, insa, nu mai au aceasta posibilitate. Usa este incuiata, iar sediul lasat de izbeliste.” 

„E inchis cinematograful, in asa oras mare, e o rusine. Iata, usa din cinematograf e toata scrisa, colorata si aici e centrul orasului.” 

„Nu ai unde sa te duci? Unde? Am merge si cu copii la desene animate.”

 

Tinerii spun ca atunci cand vor sa priveasca un film la cinematograf trebuie sa vina tocmai pana la Chisinau. Iar de alte distractii nu prea au parte in oras.

 

„In luna mai apar doua filme si vreau sa ma duc sa le vad.”


In Balti exista un singur parc, insa si acela se sufoca din cauza cladirilor care s-au inaltat in ultimii ani. Astfel ca restaurantele, salile de nunti si cafenelele au luat locul topoganelor. Unde mai pui ca si intrarea principala in parc e inchisa din cauza unei constructii la care se lucreaza in toi.

 

“Aici, in parc, unde sunt copii nu este de dorit restaurante. Stiti cum e, se mai imbata, vorbesc urat, dar copiii se plimba."

 

“Terenuri de joaca in curte nu avem. Venim in parc, dar aici tot e in constructii. Putin loc, nu ai unde te juca. Era un fel de cerc, unde noi cu copiii puteam sa ne plimbam. Acum, pe mamicile cu carucior, nu le mai vezi in parc.”  

“Mai bine ar fi cafenele pentru copiii, dulciuri.”

 

Nu sunt optimisti nici micii antreprenori. Elena Rezanova vinde carti de mai bine de 20 de ani. In ultimul timp, insa, spune ca practic nu are niciun venit.

 

Elena REZANOVA, ANTREPRENOR: “E foarte e greu, avema arenda si putine vanzari. Oamenii pleaca si raman putini.” 

 

 Isi aminteste cu nostalgie de anii cand cartile erau la mare cautare.

 

Elena REZANOVA, ANTREPRENOR: “Dictionarele si cartile pentru copii, iar acum, dictionarele nimanui nu-i trebuie, si nici cartile.”

 

 Se plange de vanzari putine si aceasta femeie.

 

“Peste tot arenda, foarte scump platim, oamenii nu au bani. In curand ne inchidem si nu vom lucra.”

 

Faptul ca peste tot se dau in chirie spatii comerciale ne demonstreaza o simpla plimbare prin oras. Practic, la fiecare colt de strada sta cate un anunt. Insa, baltenii, nu cred ca cei care au plecat peste hotare vor reveni ca sa-si dezvolte o afacere in oras.

 

Nadejda STRELET: “Toti sunt plecati peste hotare. Dupa hotare si numai vine nimeni. Pentru un trai mai bun.”

 

 Iar cei care au ales strainatatea spun ca nu vad perspective pentru a reveni acasa.  Acest tanar e stabilit in Statele Unite de mai bine de cinci ani. In Balti revine doar de sarbatori.

 

“Infrastructura e unul din lucru care as dori sa-l vad aici.”

 

 Alti localnici s-au plans ca orasul e plin de gropi, iar curtile blocurilor doldora de gunoi. Astfel, ei spera ca viitorul primar va rezolva macar cateva dintre probleme. Pana acum, in cursa s-au inscris Alexandru Usatii, desemnat de PSRM, designerul vestimentar, Arina Spataru de la PPDA, Sergiu Burlacu din partea Partidului Unitatii Nationale, dar si doi candidati de la Partidului Nostru - Nicolae Grigorisin si candidatul independent, Elena Gritco.

 

Maine Partidul Sor isi va anunta decizia. Renato Usatii, care castigase scrutinul din 2015 cu peste 70 la suta din voturi, se afla acum la Moscova si este dat in cautare pentru ca ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov. El se declara nevinovat. Alegerile locale in Balti vor avea loc pe 20 mai.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn