Google+

Din luna iulie, toti copiii vor fi vaccinati contra pneumoniei. Cat vor trebui sa plateasca parintii

Din luna iulie, toti copiii vor fi vaccinati contra pneumoniei. Cat vor trebui sa plateasca parintii
Embed:

Din luna iulie, toti copiii vor fi vaccinati contra pneumoniei. Acesta va fi al zecelea vaccin obligatoriu in primul an de viata. Potrivit medicilor, vor fi imunizati gratuit doar copiii de pana la sase luni. Pentru ceilalti, parintii vor trebui sa plateasca aproximativ 120 de lei.

 

Cele 123 de mii de doze de vaccin contra pneumoniei vor ajunge in Moldova in luna iulie, cand va incepe imunizarea. Vaccinul se va aplica prin injectare, in trei doze, pana la varsta de sase luni. O singura doza costa 3 dolari si jumatate. 

 

Parintii, ai caror copii se vor naste dupa 1 iulie 2013 si nu vor reusi sa ii vaccineze in primele 6 luni de viata, vor trebui sa plateasca. Asta pentru ca micutii nu vor fi primiti la gradinita sau scoala.

 

Medicii spun ca vaccinul a fost introdus pentu ca numarul copiilor care fac pneumonie a crescut de la 20 la 25 de mii in ultimii ani. Vaccinurile au fost procurate din Statele Unite, cu aproape jumatate de milion de dolari. 

 

Totusi, potrivit Ministerului Sanatatii, numarul copiilor nevaccinati este in crestere. Anul trecut, din peste 44 de mii de copii, circa doua mii nu au fost imunizati. 

 

In prezent, in Moldova sunt 9 vaccinuri obligatorii contra a 11 maladii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: vaccin, pneumonie, ministerul sanatatii,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn