Google+

Tragem linie și facem bilanțul

Tragem linie și facem bilanțul
Embed:

Partidul Comuniștilor a luat cele mai multe sancțiuni, din 21 de concurenți electorali au rămas doar 17, iar organizarea parlamentarelor a costat bugetul aproape 40 de milioane de lei.

Sunt doar câteva cifre prezentate de CEC la finalul campaniei electorale.

Listele electorale sunt dominate de bărbați - din cei peste 1200 de candidați, doar o pătrime sunt femei. Jumătate din actualii deputați candidează pentru un nou fotoliu, iar fiecare al șaselea candidat are cetățenie dublă.

Cel mai sancționat de CEC a fost Partidul Comuniștilor, care a fost avertizat de patru ori. Totodată, PL, PLDM și AMN au primit câte două sancțiuni, potrivit raportului Comisiei. La urne sunt așteptați ceva mai mult de 2 milioane și jumătate de persoane cu drept de vot.

Pentru cei peste 200 de mii de alegători din stânga Nistrului au fost rezervate peste 14 mii de buletine de vot. Alte 60 de mii vor fi trimise la cele 33 de secții de votare ce vor fi deschise la misiunile diplomatice din străinătate.

Pentru că alegerile să fie declarate valabile, este nevoie de participarea a mai mult de jumătate dintre cetățenii cu drept de vot.

CEC a mai anunțat că scrutinul va fi monitorizat de mai mult de 3 mii de observatori naționali și internaționali.

Totodată, pentru reflectarea scrutinului, la CEC au fost acreditați 111 jurnaliști de la 42 de instituții media din țară și de peste hotare. Pentru ultimii Comisia a creat un centru media care va oferi în regim online datele privind participarea la vot.

Organizarea alegerilor din acest an a costat bugetul de stat circa 40 de milioane de lei.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn