Google+

Ultima nota a destinului! A trait modest, intr-o camera mica de camin, iar averea sa a fost muzica. VIATA LUI ANATOL DUMITRAS - VIDEO

Ultima nota a destinului! A trait modest, intr-o camera mica de camin, iar averea sa a fost muzica. VIATA LUI ANATOL DUMITRAS - VIDEO
Embed:

Anatol Dumitras a cucerit o generatie intreaga cu piesele sale. Timp de trei decenii a scos o multime de slagare si a impletit notele si pentru alti artisti. Dumitras si-a dus traiul modest - inghesuindu-se cu familia intr-o camera de camin timp de 30 de ani. Si totusi, a facut multe cu resurse limitate.

 

Si iata ca anii lui Anatol Dumitras s-au dus de-a valma asa cum a si cantat in ultima piesa pe care a lansat-o. I-a trait pe toti intens, scotand slagare unul dupa altul pana boala l-a rapus. 

 

Nu s-a pornit pe calea muzicii cu investitii si studii serioase in spate. Venise la Chisinau din satul Larga, raionul Briceni, unde lucrase mai intai ca electrician. Aici a decis ca muzica este vocatia sa. 

 

Anatol DUMITRAS, INTERPRET - 2012: “Eram un baiat de la tara in pantaloni cleos, 12 specialisti m-au luat la testare.” 

 

In 1982, la 27 de ani Dumitras isi lanseaza serios cariera muzicala cu formatia Bucuria. Mai tarziu a fost membru al formatiilor Legenda si Plai. 

 

Printre primele piese care i-au cucerit pe moldoveni a fost cea despre o tanara indragostita lulea de un politist. 

 

Anatol DUMITRAS, INTERPRET 2012:  “Nu am probleme cu politia.”

 

O generatie intreaga a crescut cu piesele sale. Iar versurile de dragoste pe care tot el le insira pe foaie erau pe buzele tuturor. 

 

"Cine o stie sa o cante cu mine: PRIMA DRAGOSTE-A MEA"

 

Dumitras a fost si compozitor. A impletit cu inspiratie notele muzicale si le-a oferit si altor interpreti sa le cante. Asa s-a intamplat si cu florile de liliac ale Anei Barbu. 

 

"...dar si renumita piesa care a consacrat-o pe Angela Bucico, Libertate."

 

In 2012 Dumitras a primit de la Nicolae Timofti titlul de Artist al Poporului. Chiar si asa, el a trait modest, unica sa avere fiind familia si melodiile. Intr-un interviu pentru Apropomagazin, artistul spunea ca 31 de ani a stat intr-o camera a Caminului Filarmonicii Nationale. 

 

 "In garsoniera in care stăm acum nu am nici unde să-mi pună chitara, o mut dintr-un colţ in  altul ori o pun pe scaun", spunea Dumitras. 

 

Abia anul trecut a primit un apartament de la primaria Chisinau. Toti banii pe care-i avea ii investea in concerte, declarand intotdeauna ca nu are sustinerea celor de la guvernare. Ultimul sau mare concert, dedicat celor 30 de ani de activitate, l-a dat in decembrie 2012. 

 

"Urmatoarea piesa sper s-o cantam impreuna: DULCE-I VINUL, DAR MAI DULCE-I MANDRA MEA"

 

Dupa asta boala a inceput sa-l macine si l-a luat de pe scena. Iar aceasta dimineata viata lui Anatol Dumitras si-a cantat ultima nota. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn