Un baiat de opt ani din Belgia se pregateste pentru admiterea la facultate. Acum baiatul analizeaza lista celor mai bune institutii de invatamant din lume pentru a decide unde va merge. Acesta a sustinut examenele de absolvire la un nivel cu cei de 17 ani.

Publicat:17.08.2018, 14:18

Laurent Simons s-a nascut intr-o  familie obisnuita. Tatal este stomatolog iar mama – functionar. Copilul lor de opt ani este insa un geniu. Parintii au inteles acest lucru cand acesta timp de un an si jumatate  insusit tot programul scolar, care trebuia parcurs de fapt timp de noua ani. 

Alexander SIMONS, TATAL LUI LAURENT:El ma intreba de ce ceilalti invata atat de lent, de ce ei nu inteleg atat de usor.”

 Laurent are un coeficient de dezvoltare intelectuala de 145 de puncte. In medie, doar 3% din europeni depasesc 130 de puncte. Tatal copilului spune ca reusitele acestuia se datoreaza faptului ca baiatul citeste mult.

Alexander SIMONS, TATAL LUI LAURENT:  “- Chestia e ca Laurent nu studiaza. El citeste. Este ca...  - Un copiator – Da, ca un copiator.”

 Multi considera ca un copil inteligent va prefera sa joace sah sau sa vizioneze filme cu Stephen Hawking's Aceste activitati insa s-au dovedit a fi plictisitoare pentru Laurent.

Alexander SIMONS, TATAL LUI LAURENT:  “Laurent considera aceste lucruri foarte plictisitoare. Prefera sa vizioneze filme de actiune si sa faca alte lucruri pe care le facem si noi.”

 Acum micul geniu este in cautarea unei universitati pentru a-si continua studiile. Doi ani in urma el dorea sa devina chirurg sau astronaut acum insa totul s-a schimbat. Intrucat ii plac mai multe domenii de stiinta, el va studia Ingineria electrica care le intruneste pe toate.