Google+

Nuci verzi in prag de iarna. Un barbat din Telenesti si-a deschis o afacere unica in tara noastra. Acesta vinde nuci verzi, care ajung pe rafturile magazinelor: "Am fost inspirat de Pro TV" - VIDEO

Nuci verzi in prag de iarna. Un barbat din Telenesti si-a deschis o afacere unica in tara noastra. Acesta vinde nuci verzi, care ajung pe rafturile magazinelor: "Am fost inspirat de Pro TV" - VIDEO
Embed:

Obisnuiti sa le cumparam de la piata sau de pe marginea drumului, acum le putem gasi si pe rafturile magazinelor. Un producator de la noi si-a deschisa o afacere unica pentru tara noastra si vinde nuci verzi prelucrate si ambalate in supermarket-urile din tara. Ideea ii apartine lui Vitalie Doroftei din Telenesti, care acum cauta piata de desfacere si inafara tarii.

 

Vitalie Doroftei spune ca ideea afacerii i-a venit intamplator.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Am fost inspirat chiar de ProTv. In fiecare an cand se incepe sezonul de nuci sunt reportaje unde se spune: s-a inceput nucile curatire si se arata cum oamenii curata, ca e afacere profitabila. Ne-am gandit de ce sa nu incercam."

 

Asa ca s-a apucat de lucru. Nucile le cumpara de la un producator dintr-o localitate vecina. Acestea ajung la fabrica curatate, spalate si calibrate. Dupa ce sunt dezinfectate le sparge.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR:  "Spargerea nucii e prima etapa. Unde e bine unde nu. A doua etapa e lucrul manual. Daca acolo nu s-au spart pe aici."

 

Ulerior, nucile ajung in caserole. Ca mai apoi sa fie cantarite si ambalate.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Ambalarea are loc cu atmosfera modificata si de dorit la temperatura."

 

Astfel, pana a aduce nucile pe rafturile din magazine, barbatul trebuie sa depuna o munca destul de migaloasa. Este ajutat si de familie. Pentru ca oamenii sa guste din miezul proaspat, producatorul testeaza in fiecare zi care sunt conditiile de pastrare a nucilor.

 

Si lucreaza la lansarea unor noi produse. Si pentru ca investitiile sunt mari, spera ca in curand sa-si poate duce marfa si peste hotare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn