Obisnuiti sa le cumparam de la piata sau de pe marginea drumului, acum le putem gasi si pe rafturile magazinelor. Un producator de la noi si-a deschisa o afacere unica pentru tara noastra si vinde nuci verzi prelucrate si ambalate in supermarket-urile din tara. Ideea ii apartine lui Vitalie Doroftei din Telenesti, care acum cauta piata de desfacere si inafara tarii.

Publicat:28.10.2018, 15:49

Vitalie Doroftei spune ca ideea afacerii i-a venit intamplator.

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Am fost inspirat chiar de ProTv. In fiecare an cand se incepe sezonul de nuci sunt reportaje unde se spune: s-a inceput nucile curatire si se arata cum oamenii curata, ca e afacere profitabila. Ne-am gandit de ce sa nu incercam."

Asa ca s-a apucat de lucru. Nucile le cumpara de la un producator dintr-o localitate vecina. Acestea ajung la fabrica curatate, spalate si calibrate. Dupa ce sunt dezinfectate le sparge.

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR:  "Spargerea nucii e prima etapa. Unde e bine unde nu. A doua etapa e lucrul manual. Daca acolo nu s-au spart pe aici."

Ulerior, nucile ajung in caserole. Ca mai apoi sa fie cantarite si ambalate.

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Ambalarea are loc cu atmosfera modificata si de dorit la temperatura."

Astfel, pana a aduce nucile pe rafturile din magazine, barbatul trebuie sa depuna o munca destul de migaloasa. Este ajutat si de familie. Pentru ca oamenii sa guste din miezul proaspat, producatorul testeaza in fiecare zi care sunt conditiile de pastrare a nucilor.

Si lucreaza la lansarea unor noi produse. Si pentru ca investitiile sunt mari, spera ca in curand sa-si poate duce marfa si peste hotare.