Un eveniment colorat si aromat a adunat astazi multa lume in parcul Universitatii Tehnice din Moldova. Acolo s-a desfasurat Fruit Fest - un festival la care fructele de sezon au facut din ochi cumparatorilor. Pepenii verzi, merele si strugurii au fost puse pe tarabe. Totusi, vizitatorii spun ca nu au prea avut din ce alege, intrucat fructe au fost putine.

Publicat:18.08.2018, 12:49

Parcul de la UTM s-a transformat astazi intr-un targ. La mare cautare au fost pomusoarele si fructele uscate. Unii au mers acasa cu pungile pline, altii, in schimb, spun ca au ramas dezamagiti de asortiment.

“Am sperat sa fie mult mai multe fructe fiindca este tara fructelor si a legumelor dar cu parere de rau chiar aceeasi pepeni galbeni care sunt acum nu am vazut, m-am asteptat la mai mult.” 

“Sunt putini producatori, dar eu sper ca in viitor vor fi mai multi.”

“Probabil putini, foarte putini, ar trebui mai multi sa-si arate ce produse au. Pana ce ceea ce am gasit am gasit deja.”

 Vanzatorii sustin ca au venit la eveniment cu produse naturale, fara conservanti sau zahar si spun ca si preturile sunt accesibile.

Cristian CIUBOTARU, PRODUCATOR:  “Am venit astazi cu cipsuri crocante din fructe, fara zahar, fara ulei de palmier, se deshidrateaza cu tehnologii speciale cu infrarosu. Incepand cu zece lei si terminand cu o suta de lei in dependenta de combinatie.”

 Iar aceasta tanara a pus pe tarabe tot feluri de dulceturi din fructe.

Ina CAPATANA, PRODUCATOR: "Pasta de fructe cu adaos de pomusoare, se deshidrateaza la temperaturi joase. Mai avem dulceturi deosebite. Fructe de arone care sunt din plantatie eco. Avem 35, 40 de lei. Dulceturile sunt in jur de 35 de lei."

 La prima editie a Fruit Fest au venit 14 antreprenori locali.

Daniela LUCA, ORGANIZATOARE:S-a nascut ideea de a face un festival destinat fructelor de sezon dar si produselor din fructe. Posibil la anul sa fie de doua ori pe sezon ca sa prindem mai multe fructe.”

 Fetivalul a durat pana la ora 18.