Google+

Veronica Garstea, prima femeie dirijor din Moldova, a murit la varsta de 85 de ani

Veronica Garstea, prima femeie dirijor din Moldova, a murit la varsta de 85 de ani
Embed:

Veronica Garstea, prima femeie dirijor din Moldova, s-a stins din viata aseara. Inima ei nu a putut rezista unui nou atac de cord, care i-a fost fatal de aceasta data. Artista si-a petrecut ultima zi de nastere pe scena Filarmonicii, unde se simtea cel mai bine. Viata zbuciumata a artistei, asa cum si-a numit-o chiar ea, s-a sfarsit la 85 de ani.

"Am iubit mereu corul, am avut o viata foarte zbuciumata... De asta si am avut 2 infarcturi. Medicii au facut tot ca sa ma salveze. Atunci am zis eu nu vreau sa mor. Am sa mor mai tarziu". Asta spunea artista cu cateva luni in urma, intr-un interviu pentru postul Noroc Tv.

 

Totusi la cel de-al treilea infarct, inima ei nu a mai rezistat si a cedat. Potrivit directorului Filarmonicii, Veronica Garstea a murit ieri in spital, fiind internata pentru niste proceduri de profilaxie.


55 de ani din intreaga sa viata, Veronica garstea a condus Capela Corala "Doina", alaturi de care a urcat pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Si daca pe scena a cules aplauze, in viata sa personala, artista a trecut prin doua casnicii. Are un fiu si doi nepoti, dar ultimii ani din viata si i-a petrecut singura.

 

Veronica Garstea va fi inmormantata joi, in cimitirul central. Corpul neinsufletit va fi depus la Catedrala Sfanta Teodora de la Sihla si apoi la Filarmonica Nationala.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn