Google+

Zestrea Moldovei este accesibila si la Paris. O tanara din Ungheni a deschis un magazin de artizanat in Franta - VIDEO

Zestrea Moldovei este accesibila si la Paris. O tanara din Ungheni a deschis un magazin de artizanat in Franta - VIDEO
Embed:

Zestrea Moldovei este accesibila si la Paris, unde o tanara moldoveanca din Ungheni a deschis un magazin de artizanat in Franta. Aceasta administreaza afacerea de mai bine de un an si intre timp a lansat si un magazin online in Italia, cu acelasi specific.

 

"Bună ziua, noi avem plăcerea de a vă saluta în salonul Bijorhca. Pentru a vizualiza toată colecţia noi avem un butic în Paris."

 

Ideea deschiderii magazinului “Galerie Moldave a Paris” a fost un vis care s-a realizat datorita unei investitii pe masura, iar afacerea s-a dovedit a fi un succes.

 

 Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “A fost un vis foarte demult cand am venit in Paris si am adus cu mine suvenire de acasa. Vedeam cum francezii le tineau ca ceva pretios si m-am gandit ca intr-o buna zi voi avea ocazie sa aduc mai mult si sa le arat francezilor. Si visul meu s-a realizat anul trecut la 30 de ani.”

 

Suflul comertului pulsa de multa vreme in sangele basarabencei, intrucat inainte de a deschide acest magazin, ea a activat ani buni in acelasi domeniu.

 

Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “Am lucrat in comert la fel, intr-o galerie de arta si inainte de asta am lucrat in unul si in magazinele de lux din Paris pentru o companie de lenjerie intima.”

 

Majoritatea clientilor sai sunt moldoveni si romani, iar francezii sunt si ei impresionati de obiectele expuse.

 

Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “Ei chiar saluta ideea de a prezenta Moldova din alt unghi, pentru ca ei cunosc doar problema politica din Moldova sau cunosc doar problema Transnistriei. Doar de bine vorbesc.”

 

Cat tine de profit.

 

 Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “Nu am deschis afacerea ca in primul an sa fac o cifra de afacere dubla sau tripla. Chiar o fac din pasiune, pentru a aduce frumosul la Paris.”

 

Preturile sunt pe buzunarele europenilor.

 

Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “Se incepe de la o suma de 3 euro un suvenir si pleaca pana la o haina de 600 de euro. “

 

Lia are planuri mari de viitor. In urmatoarele luni, aceasta are deja programata participarea la diferite festivaluri menite sa ii aduca recunoasterea printre straini. 

 

Lea CHIRINCIUC, PROPRIETAR MAGAZIN: “Este un eveniment, se numeste Businessbazar, va fi intr-un hotel din Paris. Eu voi pleca cu ii si suvenire si  si voi incerca sa iau cateva sculpturi. Dupa aia, pe 5-6 martie martiisorul editia a 4 la Paris si in luna aprilie plecam la festivalul tarilor francofone.”

 

Tanara de 31 de ani se afla de 10 ani in Franta. Aceasta a mai deschis un magazin online in orasul Reggio nell'Emilia din nordul Italiei. Totodata, ea planuieste sa-si extinda afacerea in Belgia si Spania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn