Google+

Ziua Europei, sarbatorita cu intarziere la Chisinau. Moldovenii au facut coada la cortul Ambasadei Spaniei

Ziua Europei, sarbatorita cu intarziere la Chisinau. Moldovenii au facut coada la cortul Ambasadei Spaniei
Embed:

Cu o intarziere de noua zile, tara noastra a sarbatorit astazi Ziua Europei. Ambasadele tarilor europene, acreditate in Moldova, au adus tot ce au mai bun pentru a-i impresiona pe moldoveni. Mai mult, cu acest prilej, la Chisinau a venit si Comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule. Oficialul i-a felicitat pe cei prezenti... in limba romana.


Dupa discursuri, oficialii au pornit pe la standurile Ambasadelor europene. Stefan Fule a mers insotit de presedintele tarii, Nicolae Timofti, seful delegatiei UE, Dirk Schuebel si primarul capitalei Dorin Chirtoaca. Oficialul european a primit mai multe daruri. 


Premierul desemnat, Iurie Leanca, a preferat sa mearga separat pe la corturi si chiar a pozat cu doritorii. 


Fiecare misiune diplomatica a incercat sa atraga cat mai multi vizitatori. Unii au venit cu mancaruri traditionale si bautura, iar altii cu muzica. 


Cea mai mare coada a fost la standul Ambasadei Spaniei. Ca si in anii trecuti, aici s-au pregatit bucate traditionale intr-o tigaie mare, din care au mancat pe saturate peste 500 de oameni.


Si italienii au oferit mici gustari gratuite, iar vizitatorii nu s-au lasat asteptati. 


La majoritatea corturilor insa degustarile au fost cu plata. Pentru o portie, vizitatorii au fost nevoiti sa scoata din buzunare intre 5 si 50 de lei. 


Inghesuiala a fost si la cortul Ambasadei letone, care vindea cosmetica la jumatate de pret. Altii au mers acasa cu un teanc de pliante si carti.


Intre timp, pe scena evoluau grupuri de dansatori din toate tarile.


Ziua Europei este marcata la 9 mai. Pentru ca la noi coincide cu Ziua Victoriei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in acest an a fost sarbatorita cu noua zile mai tarziu. Primarul capitalei a promis ca incepand cu anul viitor, aceasta va fi marcata o data cu europenii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ziua europei, sarbatoare, sarbatoare,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn