Scandalurile de dopaj continua in sportul moldovenesc. Federatia internationala de haltere i-a suspendat temporar din competitii pe sportivii moldoveni Artiom Pipa si Iurie Bulat. Acestia ar fi folosit steroizi anabolici interzisi, care le-au crescut performantele la mondialul din Statele Unite. Acum o saptamana a fost depistat pozitiv si Ghenadie Dudoglo.

Publicat:25.12.2015, 13:18


Timp de doua saptamani lista neagra a agentiei mondile antidoping a fost completata de 3 sportivi moldoveni. Dupa ce acum o saptamana Ghenadie Dudoglo ar fi fost prins dopat, alti doi halterofili: Artiom Pipa si Iurie Bulat au primit o suspendare din acelasi motiv. Toti trei au picat testarea, dupa participarea la recentul campionat mondial ce s-a desfasurat la Huston.

In sangele sportivilor au fost depistati steroizi anabolici interzisi. Dudoglo a ocupat la mondial locul 31, iar Pipa si Bulat – au fost ambii pe pozitia a 13-cea. Cle mai probabil ei vor solicita deschiderea probei B, un fel de recurs al rezultatelor initiale, dar pana atunci federatia internationala de haltere i-a eliminat temporar din competitii. Deocamdata federatia de profil nu a reactionat, precizand ca asteapta o decizie finala. Federatia Moldovei de haltere risca o amenda drastica, chiar si anularea unor cote olimpice.

Astfel, dupa cele intamplate, lista halterofililor moldoveni depistati pozitiv in 2015 a ajuns la 5 sportivi. Anterior au fost descalificati Anatol Caracu si Andrian Stratan.