Google+

Fostul premier francez, Manuel Valls, a fost atacat cu faina la Strasbourg atunci cand trecea printr-o piata de Craciun - VIDEO

Fostul premier francez, Manuel Valls, a fost atacat cu faina la Strasbourg atunci cand trecea printr-o piata de Craciun - VIDEO
Embed:

Fostul premier francez, Manuel Valls, a fost atacat cu faina la Strasbourg. S-a intamplat in momentul in care acesta trecea printr-o piata de Craciun. Atacatorul ar fi fost un student si a strigat la Valls, criticandu-l pentru o controversata lege.


"Noi nu uitam", a strigat atacatorul, cand a aruncat punga cu faina. Valls a sustinut controversatul Articol 49-3, care permite Guvernului francez sa treaca legi prin Parlament fara vot. "Ati albit un pic!", a glumit primarul orasului Strasbourg, in timp ce Valls nu a fost afectat prea tare de incident.

 

Manuel VALLS, FOSTUL PREMIER FRANCEZ: "Este făina fără gluten, aşa că apreciez acest lucru. Suntem în campanie electorală şi nu este nimic mai rău decât o campanie în care nu se întâmplă nimic."

 

Fostul premier s-a retras in cafenea imediat, fiind acoperit de faina. Atacatorul a fost arestat la cativa metri distanta. Autorul acestui act si-a motivat gestul prin dorinta de a protesta astfel pentru faptul ca, in perioada cat a fost premier, Valls a invocat de sase ori un controversat articol din Constitutia franceza, articolul 49.3, ce permite guvernului sa adopte acte normative fara o dezbatere parlamentara.

 

Manuel Valls va participa la alegerile primare din partidul socialistilor, in luna ianaurie, fiind favorit sa le castige, insa sondajele arata ca ar urma sa piarda in primul tur al alegerilor prezidentiale, in luna aprilie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn