Jiu-jitsu brazilian, pe o cale ascendenta in Moldova. Sportivi de diferite varste au concurat, astazi, la cea de-a doua editie a campionatului national. Federatia spera sa formeze o selectionata puternica si capabila sa se impuna la nivel european si mondial.

Publicat:07.05.2017, 15:15

350 de sportivi au participat la Campionatul Moldovei de jiu-jitsu brazilian, organizat dupa regulile federatiei internationale. Ei au fost impartiti in 8 categorii de varsta si 45 de categorii de greutate. Putini au fost cei care s-au lasat invinsi repede, asa ca o mare parte din luptele de astazi au fost tensionate si de durata. Nu au lipsit nici elementele-cheie din jiu-jitsu brazilian: tehnicile articulare de finalizare a luptei si strangularile. 

Vladimir Mastac a cucerit medalia de aur la categoria de varsta 14-15 ani. El spune ca sportul numarul 1 pentru el este combat sambo, dar isi incearca fortele si in jiu-jitsu. 

 Vladimir MASTAC, SPORTIV: “ Nu câstig mereu, dar accept si înfrângerile, si victoriile. ” 

Cu o medalie de aur s-a ales si Alexandru Babii, care deja face ravagii la turnee internationale intre juniori. In acest an, el a cucerit medalia de aur la Campionatul European si bronz la mondiale. 

Alexandru BABII, SPORTIV: “ Nivelul campionatului nostru a crescut. Sportivii au devenit mai experimentati, au învatat multe. Cu fiecare an, devine din ce în ce mai greu sa câstigi. ” 

Cei mai buni din cei 350 de luptatori vor avea sansa sa intre in componenta selectionatei Moldovei la jiu-jitsu brazilian. 

Roman BABII, PRESEDINTE FEDERATIA DE JIU-JITSU DIN MOLDOVA: “ Îmi place cât de repede ei înteleg regulile braziliene. Slava Domnului, numarul sportivilor creste. Cred ca, în timpul apropiat, vor fi mai multi baieti la campionatul nostru. ” 

Peste cateva saptamani, echipa nationala de jiu-jitsu brazilian va pleca in cantonamente, iar in toamna va participa la Campionatul European, intre seniori.