Se incinge lupta pentru prima pozitie, in Formula 1. Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Canadei si mai are doar 12 puncte pana la Vettel. Faza zilei, insa, a oferit-o Fernando Alonso. Pilotul spaniol a oprit bolidul, care s-a defectat, si a plecat in tribune.

Publicat:12.06.2017, 11:46

 
"Motorul! Motorul e blocat! ” 

Cursa din Canada a fost cu ghinion pentru alti 4 piloti, care au abandonat din cauza ca s-au ciocnit sau au avut probleme tehnice. Liderul sezonului, Sebastian Vettel, a fost lovit de un adversar si a fost nevoit sa schimbe nasul bolidului la pit stop. Astfel, pilotul german al echipei Ferrari a pierdut timp pretios si a incheiat cursa abia pe locul 4. Rivalul sau de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, plecat din pole position, a dominat autoritar cursa si a castigat-o cu un timp de 1 ora 33 de minute si 5 secunde. 

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, a venit al doilea, iar australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull, a incheiat podiumul.  In clasamentul general al sezonului, Vettel conduce cu 141 de puncte, iar Hamilton este la 12 puncte in spate.