Nebunie la Ploiesti! Nationala de tineret a Romaniei a scris istorie, reusind calificarea la Campionatul European de fotbal. Tricolorii au invins selectionata statului Liechtenstein cu scorul de 4 la 0. Jucatorii l-au stropit pe antrenor cu sampanie, in timpul interviului de dupa partida.

Publicat:17.10.2018, 14:25

Euforie in fotbalul romanesc. Nationala U21 a obtinut o calificare multasteptata la turneul final al Campionatului European. In ultimul meci din preliminarii, echipa lui Mirel Radoi avea nevoie de doar un punct, pentru a castiga grupa. Totusi, nu i-a dat nicio sansa formatiei din Liechtenstein. George Puscas a deschis scorul, iar Ianis Hagi a dublat avantajul echipei sale cu o bijuterie de gol din lovitura libera. 

Mai tarziu, George Puscas a inscris din nou, iar dupa pauza, Adrian Petre a inchis tabela la 4 la 0. Romania s-a calificat la Campionatul European, destinat jucatorilor cu varsta de pana la 21 de ani. Tinerii tricolori au mai fost doar o data la turneul final, in anul 1998, atunci cand au ajuns pana in sferturi. 

George PUSCAS, ATACANT NATIONALA ROMANIEI U21: "Pas cu pas, victorie cu victorie, ne-am gandit toti ca acest vis se poate realiza si uite-ne aici – am facut mandra o Romaniei intreaga! E cel mai frumos moment al carierei mele." 

 Euro 2019 va fi gazduit de Italia si San Marino, si se va desfasura intre 16 si 30 iunie.