Google+

Au descoperit o capsula a timpului, ingropata in campus. Ce-au gasit in interior - VIDEO

Ceremonia in cadrul careia a fost deschisa capsula timpului a fost filmata si difuzata apoi pe YouTube.

 

Studenţii de la Universitatea Shenandoah din Virginia au deschis o „capsulă a timpului”, care fusese îngropată chiar în campus, de către absolvenţii promoţiei 1993.

 

Au trecut doar 25 de ani de atunci, dar foarte multe s-au schimbat, după cum putem vedea şi din obiectele care se găsesc în capsulă. Multe dintre aceste lucruri nu mai sunt folosite sau au ajuns deja piese de muzeu.

 

Studenţii au găsit înăuntru o casetă audio, cu hituri la modă în acea perioadă, semne de carte, cărţi cu benzi desenate, un ziar, un album cu studenţii care au absolvit şi fotografii.

 

Foarte interesantă este una dintre poze, care arată un grup de studente de la Universitatea Shenandoah aflate în turneu în Elveţia, în 1991. Stilul în care sunt coafate este un indiciu clar al perioadei în care a fost realizată capsula timpului.

 

Din păcate, multe obiecte au fost deteriorare, mai ales cele din hârtie, cum este albumul. Au fost însă recuperate mai multe discuri de vinil cu Beatles, un playlist printat cu melodiile difuzate la radioul universităţii şi un program TV cu serialele difuzate atunci. Printre acestea regăsim „Baywatch” şi „Salvaţi de clopoţel”.

 

 

Printre obiectele găsite în cutie se mai numără un carnet de student, o cutie cu prezervative cu data de expirare 1997, un permis de parcare în campus, dar şi bileţele scrise de studenţi, în care descriau cum îşi imaginează că va fi viaţa lor în 2018.


Sursa: yoda.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn