Ceremonia in cadrul careia a fost deschisa capsula timpului a fost filmata si difuzata apoi pe YouTube.

Publicat:22.10.2018, 13:13

Studentii de la Universitatea Shenandoah din Virginia au deschis o „capsula a timpului”, care fusese îngropata chiar în campus, de catre absolventii promotiei 1993.

Au trecut doar 25 de ani de atunci, dar foarte multe s-au schimbat, dupa cum putem vedea si din obiectele care se gasesc în capsula. Multe dintre aceste lucruri nu mai sunt folosite sau au ajuns deja piese de muzeu.

Studentii au gasit înauntru o caseta audio, cu hituri la moda în acea perioada, semne de carte, carti cu benzi desenate, un ziar, un album cu studentii care au absolvit si fotografii.

Foarte interesanta este una dintre poze, care arata un grup de studente de la Universitatea Shenandoah aflate în turneu în Elvetia, în 1991. Stilul în care sunt coafate este un indiciu clar al perioadei în care a fost realizata capsula timpului.

Din pacate, multe obiecte au fost deteriorare, mai ales cele din hârtie, cum este albumul. Au fost însa recuperate mai multe discuri de vinil cu Beatles, un playlist printat cu melodiile difuzate la radioul universitatii si un program TV cu serialele difuzate atunci. Printre acestea regasim „Baywatch” si „Salvati de clopotel”.

Printre obiectele gasite în cutie se mai numara un carnet de student, o cutie cu prezervative cu data de expirare 1997, un permis de parcare în campus, dar si biletele scrise de studenti, în care descriau cum îsi imagineaza ca va fi viata lor în 2018.