Google+

Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la cresterea suplimentara a temperaturii cu 0,3 grade.

Decizia anuntata joi seara de Donald Trump va avea consecinte la nivel planetar, avertizeaza expertii.

 

Retragerea Statelor Unite din Acordul pentru Clima de la Paris ar putea duce la o crestere suplimentara a temperaturii cu 0,3 grade Celsius, a apreciat vineri, la Geneva, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferica si mediu din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Deon Terbalanche, citat de Belga.

 

El a subliniat ca astfel de estimari sunt greu de facut, deoarece cantitatea de emisii de gaze cu efect de sera care vor fi produse de SUA in urmatorii ani de SUA sunt greu de cuantificat.

 

Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul. “Devine dificila atingerea acestui obiectiv, cu sau fara Statele Unite”, a subliniat, la randul sau, directorul Departamentului pentru clima si apa din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Johannes Cullmann.

 

Donald Trump a anuntat joi ca SUA se retrag din Acordul de la Paris, atragand critici din partea comunitatii internationale si a unor companii importante. “Nu vrem ca alti lideri si alte tari sa mai rada de noi. Si nu o vor mai face”, a insistat Trump. “Aceleasi tari care ne cer sa ramanem in Acord sunt tarile care au costat impreuna America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure si, in multe cazuri, prin contributii laxe la aliantia noastra militara cruciala”, a adaugat el.

 

Decizia lui Trump a fost criticata dur de comunitatea internationala, dar si de numeroase companii importante.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn