Google+

Tratamentul care poate stopa progresul maladiei Alzheimer, decoperit de americani

Cercetatorii din Boston au inregistrat mari progrese cu un tratament impotriva maladiei Alzheimer.

 

Administrat în stadiul de început al bolii, nu numai că opreşte progresia acesteia, dar ameliorează şi simptomele. Tratamentul se află deja într-o fază avansată de testare clinică şi ar putea fi în curând aprobat de autorităţile americane.

 

Odată pe lună, Joan merge la Centrul pentru Memorie din Boston pentru a-şi primi tratamentul. Femeia fusese diagnosticată cu Alzheimer în urmă cu câţiva ani, când familia ei a remarcat boala.

 

Mă repetam. Mă repetam des. Îmi ziceau: “Mamă, tocmai ne-ai mai spus asta.” Dar eu nu-mi aminteam să le fi spus”, povesteşte Joan.

 

Copiii ei au înscris-o la studiul clinic al unui vaccin destinat pacienţilor cu Alzheimer în fază incipientă.

 

Vaccinul are obiectivul de a elimina din creier patologia care ucide celulele cerebrale”, explică Paul Solomon, Boston Center for Memory.

 

Este vorba despre o proteină numite amiloid, care se acumulează în creierul pacienţilor cu Alzheimer. Rezultatele primei etape a studiului clinic, publicate în revista Nature, includ această imagine în care vedem creierul pacienţilor înainte şi după tratament. În cazul pacienţilor care au primit doza cea mai mare, proteina pare să fi dispărut cu totul.

 

A fost prima oară când am văzut o combinaţie a tuturor acestor lucruri: eliminarea patologiei, combinată eficient cu schimbări la nivelul cogniţiei, memoriei, limbajului şi schimbări în funcţionarea de zi cu zi”, spune Paul Solomon.

 

Rezultatele i-au bucurat pe cercetători, dar şi pe oamenii ca Joan, care a fost în grupul tratat cu vaccinul.

 

Văd diferenţa când sunt acasă. Şi mulţi oameni îmi spun că nu se poate să am Alzheimer”, spune Joan.

 

Tratamentul este acum în etapa a 3-a a studiilor clinice şi dacă rezultatele vor continua să fie la fel de bune, va fi supus autorităţii americane a medicamentului pentru aprobare şi va fi pus pe piaţă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn