Olena Zelenska, sotia presedintelui Ucrainei, a fost miercuri pentru prima data intr-o vizita de stat externa alaturi de sotul ei, de la inceputul razboiului rus, pe 24 februarie 2022, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:05.04.2023, 21:06

Olena Zelenska a fost alaturi de sotul ei, Volodimir Zelenski, in Polonia, in prima vizita externa a cuplului prezidential ucrainean de la inceputul razboiului, pe 24 februarie 2022.

Prima doamna a Ucrainei l-a tinut aproape tot timpul de mana pe sotul ei, imbracat in tinuta casual ”de razboi” pe care o poarta din prima zi a invaziei.

Olena Zelenska s-a fotografiat si alaturi de prima doamna a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, profesoara de 51 de ani care ii este sotie lui Andrzej Duda din 1994 si cu care are un copil.

In varsta de 45 de ani, Olena a mai fost in strainatate in calitate de prima doamna a Ucrainei, la mai multe evenimente internationale unde a fost invitata (inclusiv la Forumul Economic Mondial de la Davos), dar niciodata alaturi de sotul ei.

Olena Zelenska nu si-a mai vazut sotul aproape un an dupa izbucnirea razboiului

De asemenea, Zelenska nu l-a insotit pe Volodimir in vizita istorica facuta de acesta in Statele Unite, in decembrie 2022. Olena s-a intilnit insa cu Joe Biden in timpul surprinzatoarei vizite facute de presedintele SUA in Ucraina, in februarie 2023.

Prima doamna a Ucrainei marturisea la un moment dat anul trecut ca nu si-a mai intalnit sotul timp de cateva luni de zile, dupa invadarea tarii sale de catre Rusia.

Imediat dupa declansarea razboiului, biroul presedintelui Ucrainei a devenit automat unitate militara, separandu-l complet pe Volodimir Zelenski de familia sa.

Din acea zi, ei au vorbit doar prin telefon. Intrebata ce le-au spus celor doi copii ai lor, Olena Zelenska a spus: ”Nu este nevoie sa le explici nimic copiilor. Ei vad totul, la fel ca orice copil din Ucraina. Cu siguranta, acest lucru nu este ceva ce ar trebui sa vada copiii, dar copiii sunt foarte cinstiti si sinceri. Nu poti ascunde nimic de ei