Rusia a anuntat marti ca zeci dintre soldatii sai au fost ucisi in timpul respingerii ofensivei Ucrainei, ceea ce reprezinta o recunoastere rara a pierderilor in randul fortelor Moscovei, transmite stirileprotv.ro

Publicat:06.06.2023, 22:10

"Timp de trei zile, regimul ucrainean a lansat o ofensiva indelung promisa in diferite sectoare ale frontului", a declarat ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, potrivit AFP.

"In total, 71 de militari au fost ucisi si 210 au fost raniti".

Luni, Rusia a declarat ca a respins o "ofensiva pe scara larga", in timp ce Ucraina a laudat succesele inregistrate in orasul Bahmut din estul tarii si in jurul acestuia.

Afirmatiile contrastante au venit pe fondul speculatiilor legate de contraofensiva asteptata pe scara larga din partea Ucrainei.

Kievul a precizat ca nu va anunta cand va incepe actiunea.

In declaratia de marti, Soigu a spus ca fortele ucrainene au incercat sa atace din cinci directii diferite, duminica, si din sapte directii diferite luni.

"Inamicul nu si-a atins obiectivele, dar a suferit pierderi semnificative si incomparabile", a sustinut Soigu.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.