Seful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat ca oamenii sai sunt cei mai puternici luptatori, dar a recunoscut ca armata ucraineana a dus, de asemenea, o lupta apriga, in special in Bahmut, transmite CNN, transmite hotnews.ro

Ultimul update: 24.05.2023, 08:23 Publicat:24.05.2023, 08:22

"Acum pot judeca conform propriei mele experiente, stiu cum lupta diferite tari [...] astazi PMC Wagner este cea mai buna armata din lume, iar, dupa ea, desigur, trebuie sa spun ca ar trebui sa fie armata rusa pentru a fi corect din punct de vedere politic, dar cred ca ucrainenii sunt astazi una dintre cele mai puternice armate din lume", a declarat Prigojin, marti, intr-un interviu cu Konstantin Dolgov, un blogger pro-rus.

In weekend, grupul militar privat Wagner a afirmat ca a cucerit toate teritoriile pe care le planificase si ca va parasi joi linia frontului din estul Ucrainei, lasand luptele in seama Ministerului rus al Apararii.

Dar Prigojin a declarat, marti, ca ucrainenii sunt "foarte bine organizati, foarte bine antrenati, iar serviciile lor de informatii sunt la cel mai inalt nivel, pot opera orice sistem militar cu acelasi succes, unul sovietic sau unul NATO".

Separat, cand a fost intrebat despre recentele incursiuni transfrontaliere din Belgorod, revendicate de rusii anti-Putin, Prigojin a declarat ca "grupuri ale Corpului Voluntarilor Rusi intra fara rusine in regiunea Belgorod", iar fortele de aparare rusesti nu sunt "absolut deloc pregatite sa le opuna rezistenta sub nicio forma".

Wagner se vor retrage din Bahmut inainte de 1 iunie

Altfel, grupul paramilitar rus Wagner a anuntat, luni, ca fortele sale se vor retrage din Bahmut incepand cu 25 mai pana cel tarziu pe 1 iunie si vor ceda pozitiile lor armatei ruse, dupa ce au revendicat capturarea acestui oras-simbol din estul Ucrainei.

"La periferia de vest (a orasului Bahmut), liniile de aparare sunt in functiune. Prin urmare, grupul Wagner paraseste Artiomovsk (numele sovietic al Bahmut, n.r.) intre 25 mai si 1 iunie", a declarat Evgheni Prigojin, seful fortelor Wagner, intr-o inregistrare audio postata de serviciul sau de presa, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

Capturarea Bahmut a fost revendicata sambata de Prigojin, care a dat atunci asigurari ca va preda controlul asupra orasului trupelor regulate ruse pe 25 mai.

"Daca nu sunt suficiente unitati ale Ministerului Apararii (pentru a ocupa Bahmut), exista aici mii de generali (pentru a o face), trebuie format un regiment de generali, sa li se dea arme si totul va fi bine", a ironizat luni Prigojin, intr-o noua critica la adresa comandamentului militar rus, pe care il vizeaza asiduu.

Kievul nu a confirmat pierderea orasului Bahmut.