Rusia a lansat noaptea trecuta un atac masiv cu drone kamikaze asupra orasului Odesa, provocand pagube. Apararea aeriana a doborat 10 vehicule aeriene fara pilot. Un atac cu drone a fost raportat si la Harikov. Intre timp presedintele Volodimir Zelenski i-a dat, aseara o replica dura Papei Francisc, care indemnase Ucraina sa aiba curajul de a ridica steagul alb si de a negocia pacea cu Rusia.

Publicat:11.03.2024, 16:40

Fortele rusesti au lansat un atac masiv cu drone asupra orasului Odesa provocand pagube la infrastructura si locuinte. Sistemele de aparare aeriana au respins timp de o ora si jumatate valurile de drone Shahed care se apropiau de oras dinspre Marea Neagra. Au fost doborate 10 drone de atac, a precizat armata. 

Natalia GUMENIUK, SEFA SERVICIULUI DE PRESA AL FOERTELOR DE APARARE DIN SUDUL UCRAINEI:  „Din pacate nu au putut fi evitate ciocniri. O instalatie de infrastructura a fost avarata, cladirile administrative au fost fost distruse, iar unda de soc a spart geamurile cladrilor. Cu toate acestea, conform datelor preliminare, nicio persoana nu a fost ranita.”

Si in orasul Harikov, fortele ruse au atacat cu drone infrastructura civila si cladiri rezidentiale, a anuntat primarul.

Igor TEREHOV, PRIMARUL ORASULUI HARIKOV:  „Avem un atac nocturn. Au fost 3 drone Shahed, care din pacate au avariat blocuri.”

Primele etaje ale acestui bloc au fost mistuite de flacari. Imaginile arata peretii, geamurile si usile carbonizate.

Intretimp apelul la pace lansat de Papa Francisc, interpretat ca o abdicare la Kiev, a agitat apele in tabara Ucrainei, in timp ce pe front situatie ramane complicata. Presedintele ucrainean  i-a dat aseara o replica dura Papei Francisc, care indemnase Ucraina sa negocieze pacea, precizand ca adevaratii lideri spirituali sunt in prima linie si ii ajuta pe oameni cu rugaciuni.

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI:  „Ei sunt in prima linie. Ei protejeaza viata si umanitatea. Ei ne sprijina cu rugaciuni, vorbe si fapte. Aceasta este ceea ce este biserica - cu oamenii. Si nu la doua mii si jumatate de kilometri distanta, undeva unde sa medieze virtual intre cineva care vrea sa traiasca si cineva care vrea sa te distruga.”

Comentariile lui Zelenski intervin dupa ce intr-un interviu Papa Fracisc, intrebat despre situatia din Ucraina, a indemant Kievul sa nu ii fie rusine sa negocieze cu Rusia.

Papa Francisc:  „Cred ca cel mai puternic este cel care se uita la situatie, se gandeste la oameni si are curajul sa ridice flagul alb la negocierii.”

Ministrul ucrainean de externe, ii daduse deja, la randul sau, un raspuns taios, in care zice ca steagul Ucrainei este de culoare galben-albastru si nu va fi ridicat niciodata un alt drapel. Omologul sau german la fel a criticat recentele declaratii ale Papei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.