Astăzi a avut loc ședința online a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu șefii direcțiilor agricole raionale.

Publicat:04.04.2024, 08:14

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „Vrem să discutăm astăzi despre situația în raioane, care sunt planurile la nivel de raiona agricultorilor. Astăzi este prima zi în care Agenția de Rezerve Materiale cheamă agricultorii care au fost eligibili pentru a fi repartizată motorina.”

Prima tranșă din cele 4 mii tone de motorină oferite gratuit de România încă anul trecut pentru agricultorii moldoveni a ajuns marți în țara noastră. Este vorba de 26 de vagoane-cisterne cu peste 1300 de tone care vor fi depozitate la Căușeni, iar fermierii care au avut de suferit în urma secetei din 2022 pot merge acolo să-și ia cantitățile care le-au fost atribuite. Cheltuielile pentru transport le va suporta fiecare fermier pe cont propriu.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și dinîntreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.