Bărbatul în vârstă de 45 de ani din Chițcanii Vechi, Telenești, bănuit în omorul Anei-Maria, este divorțat și locuia singur de mai mulți ani. Potrivit primarului din localitate, acesta a fost anterior polițist în sat și ducea un mod de viață izolat. Localnicii, care sunt șocați de cele întâmplate, l-au caracterizat ca fiind o persoană liniștită.

Ultimul update: 20.04.2024, 19:05 Publicat:20.04.2024, 19:04

Alexandru TOPÎRCEANU, PRIMARUL S. CHIȚCANII VECHI, TELENEȘTI: „El s-a căsătorit cu o săteancă de a noastră, el fiind de baștină din satul Suhuluceni din Telenști. Au locuit în sat o parte de timp”.

Ulterior, Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în dispariția fetei, a plecat împreună cu soția la muncă în Italia. Revenit peste 10 ani, acesta a început să facă agricultură.

Alexandru TOPÎRCEANU, PRIMARUL S. CHIȚCANII VECHI, TELENEȘTI: „După care nu știu ce s-a întâmplat și au divorțat. Soția a rămas cu copiii în Italia, el a rămas acasă”.

Până a pleca în Italia, bănuitul a fost angajat la Inspectoratul de Poliție din Telenești. Apoi a fost șef de post în Chițcanii Vechi.

Alexandru TOPÎRCEANU, PRIMARUL S. CHIȚCANII VECHI, TELENEȘTI: „Eu cel puțin pot să-l caracterizez în calitate de șef de post, într-un fel era responsabil și pe alocuri era așa mai dur cu răufăptașii.”

Ce înseamnă asta, cum era mai dur?

Până la urmă făcea să respecte legea, să nu comită unele acțiuni. Am avut o discuție cu el vreo lună în urmă că avea un câine care era dezlegat și făcea probleme la săteni. De atunci nu l-am mai văzut. El mai mult statea închis în casă.

Oamenii din sat sunt șocați de cele întâmplate.

„Omul acesta este om muncitor.

A fost un om de treabă.  Nu am auzit de rău niciodată.

Suntem uimiți, căci el a lucrat în acest domeniu și cum... Nu știm ce să credem.  Nu am avut așa conflicte. Băieții mei au avut pământ alături de el.” 

Bănuitul, în vârstă de 45 de ani, se află acum în arest.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.