Fostul deputat, Alexandru Slusari, sustine ca Andrei Spinu ar trebui sa-si dea demisia cat mai urgent. Acesta a scris intr-o postare pe facebook ca „va veni timpul cand jocurile lui cu Gazpromul va examina procuratura independenta”.

Publicat:25.11.2021, 12:09

„Fac apel catre toate persoanele-factori de decizie privind aceasta tranzactia obscura de achitare a datoriilor fata de Gazprom cu banii publici ...prin stangerea datoriei Termoelectrica. Nu apelez la Andrei Spinu. Cu el m-am clarificat. Dansul trebuie sa fie cat mai urgent demis. Va veni timpul cand jocurile lui cu Gazpromul va examina procuratura independenta. Ma adresez la doamna prim-ministra, domnul ministru finantelor, seful Agentiei Proprietatii Publice (APP) si administratorul SA Energocom. Anume semnaturile voastre vor fi imortalizate la toate documentele, legate de acest act juridic rusinos. Semnatura lui Andrei Spanu nu va fi nicaieri, asa cum nu a semnat nimic Plahotniuc vara-toamna 2014, cand a fost culminarea devalizarii sistemului bancar”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook. 

Tototdata, Slusari a mai declarat ca Gavrilita si seful APP merg in continuare pe agravarea situatiei. „Daca APP, fiind unicul actionar al SA Energocom, va accepta semnarea acestui contract de preluare a datoriilor Termoelectrica, care prevede utilizarea nerambursabila a mijloacelor financiare bugetare contrar destinatiei si care posibil incalca prevederile legii cu privire la ajutorul de stat si nu are avizul Consiliului concurentei. Totodata, juridic nici nu va exista garantia ca Moldova Gaz va indica in ordinul de plata catre Gazprom ca achita anume datoriile curente si nu cele istorice. Desigur, ca nici pe administratorul SA Energocom nimeni nu va absolvi de la responsabilitatea pentru semnarea unei tranzactiei ilicite, asa cum acum raspund penal unii boschetari, pe numele carora Sor si Plahotniuc au inregistrat firmele-ofshor, prin care au fost furati banii din cele 3 banci”, a mai adaugat fostul deputat.