Romania nu vede in acest moment niciun risc pentru Republica Moldova in ceea ce priveste o eventuala ofensiva a Rusiei asupra tarii noastre. Declaratia ii apartine ministrului roman de externe, care se afla intr-o vizita la Chisinau. Bogdan Aurescu a reiterat ca Romania va sprijini in continuare Republica Moldova.

Publicat:19.12.2022, 20:15

Bogdan AURESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMANIEI: “Nu estimam in acest moment si nu am informatii cu privire la riscuri impotriva Republicii Moldova. Razboiul pe care Rusia il duce impotriva statului vecin este unul care nu are succes, vedem Rusia in defensiva.”

Oficialul se arata sigur ca in acest moment nu exista niciun pericol pentru Republica Moldova. 

Bogdan AURESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMANIEI: “Daca va fi nevoie vom discuta despre masurile care trebuie sa fie luate. Romania va fi permanent alaturi de Moldova atunci cand va fi nevoie. Vom gasi solutiile necesare pentru a face fata tuturor provocarilor cu care se confrunta in acest moment sau in viitor Republica Moldova. ”

Oficialii au discutat si despre implementarea proiectelor comune in domenii strategice precum interconexiunea energetica, infrastructura, transport, menite sa asigure modernizarea tarii noastre in calea de aderare la UE.

Bogdan AURESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMANIEI: “Republica Moldova are sansa de a fi singurul stat din lume care are si doi ministri de Externe. Nu exista reuniune pe care sa o am fara sa mentionez RM si necesitatea pararii cetatenilor RM.”

Iar ministrul de Externe Nicu Popescu a facut bilantul acestui an in ceea ce priveste relatia cu Romania. 

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE: “Acest an a fost unul extrem de complicat, poate chiar a fost cel mai compicat an din 1991 incoace. In acelasi timp, a fost si un an istoric pentru noi. Relatia noastra cu Romania este cea mai apropiata si puternica din ultimele 3 decenii.”

Oficialul roman a avut intrevederi cu presedintele Maia Sandu, presedintele Parlamentului Igor Grosu si prim-ministrul Natalia Gavrilita. Vizita lui Bogdan Aurescu la Chisinau se incheie astazi.