Maia Sandu se afla fara bodyguarzi in magazin, facand cumparaturi. O spun responsabilii de la Serviciul de Paza si Protectie de Stat, fiind solicitati de PRO TV sa comenteze imaginile aparute pe internet. 

Publicat:19.04.2021, 15:52

"In timpul vizitei doamnei Presedinte Maia Sandu la magazin, in interiorul unitatii comerciale nu se afla niciun ofiter de protectie al SPPS, insa acestia se aflau in imediata apropiere, asigurand tot spectrul necesar de masuri de protectie. In mod cert, SPPS asigura paza continua a doamnei Presedinte, insa asa incat sa nu fie deranjati cetatenii din preajma", ne-a spus ofiterul de presa de la SPPS, Olga Baciu. 

Ieri, pe retelele de socializare, a aparut un filmulet si cateva fotografii in care presedinta tarii, Maia Sandu, este la cumparaturi intr-un supermarket, fiind neinsotita de bodyguarzi. Imaginile au fost distribuite de zeci de ori si au starnit un val de reactii pe retelele de socializare. 

Unii au scris ca este un gest de apreciat si ca este o normalitate ca un presedinte de tara sa mearga la cumparaturi, fara cortegii de bodyguarzi.  Altii au scris ca, de fapt, bodyguardul era alaturi de ea, doar ca era ocupat si el cu cumparaturile sau ca paza era ascunsa prin frigidere, catalogand totul drept o inscenare.