Consilierii PAS au sustinut o conferinta de presa despre neregulile in procesul de angajare a personalului in cadrul Primariei. Acestia sustin ca primarul Ion Ceban nu este deloc interesat in implimentarea unei reforme autentice.

Publicat:29.01.2020, 10:52

Vasile GRADINARU, CONSILIER PAS: „Acest lucru atrage multe efecte, deoarece oamenii se plang ca problemele lor raman nerezolvate. Lucrul asta se intampla pentru ca oamenii in Primarie sunt numiti pe criterii de loialitate. A fost o practica a percedentilor primari.

Oamenii promovati pe motive de loialitate nu fac altceva decat sa cheltuie banii publici. Un exemplu relevant este Lilia Bustiuc, sef adjunct al Pietei Centrale. La a treia zi de la numire, aceasta si-a permis sa-si cumpere un Iphone 11 care costa peste 27 000 de lei.”

Un alt exemplu a fost oferit de consilierul PAS, Alexandru Trubca. Acesta spune ca numirea lui Andrei Pavaloi la functia de sef interimar al Directiei Educatie, Tineret si Sport, reprezinta un caz cum oamenii din afara sunt adusi pe criterii de loialitate.

„Este un caz clar ca oamenii sunt adusi din afara si sunt loiali. In 2016 acesta a fost urmarit penal pentru delapidari in proportii deosebit de mari.

Mai mult de atat din 2017, dl Pavaloi a fost numit sef al Directiei Educatie, sectorul Rascani, unde au fost depistate numeroase abateri financiare legate de achizitii trucate.

S-a constatat 20 de contracte de achizitii publice care au fost separate in loturi mai mici pentru a exclude procedura de licitatie. Este vorba despre gradinitele 127, 76, 196, 25 si 37.

Pe langa constructii, directia Rascani poate fi considerata recordsman in ceea ce priveste alimentatia publica, a achizitionat produse mult mai scumpe, decat directiile din celelalte sectoare. Este vorba de milioane de lei”, spune Alexandru Trubca.

Angela POJOGA, CONSILIER PAS: „Lilia Bustiuc, prim-vicedirector al Pietei Centrale. Ea a fost numita in functie de dl Codreanu si chiar in a treia zi de la numire si-a cumparat din banii intreprinderii un Iphone 11 ce se estimeaza la circa 27 de mii de lei. Ulterior ea a fost suspendata din functie, insa, nu a plecat din sistem.

In ianuarie 2020 dl Ceban semneaza un ordin de acordare a concediului anual al directorului Pietei Centrale, iar locutiitor apare dna Bustiuc.

Constatam cu regret ca are loc o noua modificare a statelor de personal la Piata Centrala. Functiile sunt create pentru oameni concreti, oameni, apropo, corupti.

Un alt caz este cel al dlui Bagas, numit director adjunct la „Autosalubritate”. Fractiunea PAS a solicitat de doua ori oferirea setului de acte aferente numirii dl Bagas, insa nu a primit niciun raspuns.

Fractiunea PAS a solicitat urgentarea aprobarii statutelor intreprinderilor muncipale, insa executivul tergiverseaza intentionat acest lucru.

La momentul de fata un singur statut a fost pregatit de executiv pentru a fi dezbatut in cadrul comisiilor de specialitate, cu toate ca cel putin 10 intreprinderi au trimis statutele spre aprobare”.

Consilierii PAS pun la indoiala faptul ca Ion Ceban isi doreste o reforma autentica in Primarie, ci doar sa-si aseze oamenii loiali in functii de conducere.