Consiliul Concurentei a amendat compania „Avia Invest" SRL cu 31,21 milioane lei pentru ca nu a executat decizia anterioara a Consiliului din 2020. Compania e obligata sa achite suma data pana pe 31 ianuarie.

Publicat:20.06.2022, 17:43

Potrivit Consiliul Concurentei, in urma monitorizarii au fost constatate doua practici abuzive implementate de „Avia Invest" SRL in raport cu intreprinderea „MGH Ground Handling" SRL. Aceste practici s-au manifestat prin impunerea  inechitabila si nejustificata a termenului de valabilitate a contractului de locatiune, dar si prin aplicarea diferentiata a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locatiune intreprinderilor de handling la sol.

Totodata, Consiliul Concurentei a sanctionat in 2020 compania „Avia Invest" SRL cu 31,63 milioane lei si a obligat „Avia Invest" SRL, pana la data de 31 decembrie, sa inlature incalcarile constatate si sa informeze Consiliul Concurentei despre executarea acestor obligatii.

De asemenea, Consiliul Concurentei a decis ca va aplica din 01.01.2021, penalitatea cu titlu cominatoriu in marime de 5 % din cifra de afaceri zilnica medie realizata in anul anterior sanctionarii, pentru fiecare zi de intarziere a executarii in termen a obligatiilor prescrise in Decizia din 17.09.2020.

Ca urmare a monitorizarii executarii acelei decizii, Consiliul Concurentei a constatat ca „Avia Invest" SRL, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2021 nu a executat obligatia in ceea ce priveste incetarea comiterii incalcarii cu privire la aplicarea diferentiata a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locatiune intreprinderilor de handling la sol.

Astfel, neexecutarea acestei obligatii timp de un an a constituit temei pentru aplicarea penalitatii cu titlu comenatoriu intreprinderii „Avia Invest" SRL in marime de 31,21 mln. lei.