Apar noi detalii în cazul Anei-Maria, tânăra de 19 ani dispărută la Orhei și găsită ieri moartă, într-o pădure din raionul Telenești. Procuratura Generală analizează imaginile de pe camerele de supraveghere din locuința suspectului, care ar fi surprins momentul cum în seara dispariției bărbatul ar fi adus-o pe tânără la el acasă, iar a doua zi dimineața ar fi pus-o în portbagajul mașinii sale. Expertiza ar putea dura din cauza calității secvențelor, ne-a spus procurorul general interimar.

Ultimul update: 21.04.2024, 17:49 Publicat:21.04.2024, 17:49

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: “Organul de urmărire penală prelucrează această versiune. Am confirmat că avem de la casa bănuitului ridicate probe video, pe care într-adevăr se văd asemenea evenimente. În momentul de față, nu pot cu certitudine să afirm că e vorba de fata dispărută, atât timp cât expertiza nu ne-a dat o certitudine, deoarece calitatea este foarte proastă și sunt imagini de noapte. Însă, bănuiala noastră este că anume fata dispărută și învinuitul apar în aceste imagini.”

Despre existența probelor video, surprinse de camerele de supraveghere din locuința bănuitului din satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, și care în prezent sunt investigate, a precizat și șeful Inspectoratului General al Poliției.

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEF IGP: „Este vorba de mii de ore, care au fost înregistrate și supuse analizei. Vă dați seama  că nu toate filmările sunt de zi, ci sunt și de noapte și este foarte și foarte dificil de a suprapune, a analiza și a constata anumite locuri.”

Cazul a ajuns pe masa Procuraturii Generale, care mâine va oferi mai multe detalii despre dosar. Ana-Maria, în vârstă de 19 ani și însărcinată în 6 luni, din satul Susleni, raionul Orhei, a dispărut în seara zilei de 12 aprilie, urcând într-o mașină de ocazie. Tânăra a fost căutată timp de 8 zile atât în raionul Orhei, cât și în Telenești de sute de polițiști și voluntari din toată țara. Ieri, corpul neînsuflețit al Anei Maria a fost găsit în pădurea din Chițcanii Vechi, Telenești, la o distanță de 21 de kilometri de casa bănuitului. Bărbatul de 45 de ani se află în arest preventiv pentru 30 de zile și pledează nevinovat. Acesta este fost polițist și, potrivit primarului din satul în care locuia, în ultimul timp ducea un mod de viață izolat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.