Elevii si studentii care au contactat cu persoane infectate cu covid vor putea reveni la ore cu prezenta fizica dupa o saptamana, daca vor prezenta un test negativ PCR. Cei de la CNSP anunta ca testarea scolarilor va fi gratuita. Potrivit ministerului Sanatatii in toata tara, in autoizolare se afla peste 11 mii de elevi, dintre care peste 3300 sunt din capitala.

Publicat:11.10.2021, 19:16

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV: “La Chisinau sunt peste 200 de scolari si aproape 40 de profesori testati pozitiv la coronavirus, cazurile confirmate fiind din 57 de institutii de invatamant. Asadar elevii care au intrat in contact cu colegii lor infectati, mai bine de 3300 la numar, invata de la distanta.”

Asa cum exista riscul ca infectia sa se raspandeasca mai rapid in randul scolarilor, cei de la directiei educatie a primariei au anuntat noi restrictii.

Andrei PAVALOI, SEFUL INTERIMAR AL DIRECTIEI EDUCATIE A PRIMARIEI: “Se interzice desfasurarea activitatilor ce tin de festivitati sau alte evenimente publice in incinta institutiilor de invatamant inclusiv curti, avand in vedere evolutia nefavorabila a procesului epidemic cu tendinta de agravare.”

Totodata, pe perioada instituirii codului rosu, se interzice accesul in institutiile de invatamant a persoanelor terte. Astazi, au anuntat noi masuri de protectie si cei de la Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica. Conform acestora, elevii si studentii vor putea reveni la ore in a 7-a zi dupa ce au intrat in contact cu o persoana confirmata pozitiv, daca vor prezenta un test negativ PCR, iar testarea va fi gratuita.

In prezent, in tara, peste 11 mii de elevi se afla in carantina.