Alte 10 tari din cele 18 tari participante la Eurovision 2022, au intrat in finala dupa ce-a de a doua semifinala care a avut loc joi seara. Tara vecina, Romania se regaseste si ea pe lista. 

Publicat:13.05.2022, 08:36

Astfel, tarile finaliste sunt:

1. Belgia - Jeremie Makiese - Miss You

2. Republica Ceha - We Are Domi- Lights Off

3. Azerbaidjan - Nadir Rustamli - Fade To Black

4. Polonia - Ochman - River

5. Finlanda - The Rasmus - Jezebel

6. Estonia - Stefan - Hope

7. Australia - Sheldon Riley - Not The Same

8. Suedia - Cornelia Jakobs - Hold Me Closer

9. Romania - WRS - Llamame

10. Serbia - Konstrakta - In Corpore Sano

Seara trecuta, a fost ce-a dea doua semifinala a concursului international Eurovision. Pe scena au evoluat 18 tari.

Sambata, 14 mai, va avea loc marea finala in care va fi ales castigatorul. Pe scena vor urca reprezentanti din 25 de tari. 20 de tari s-au calificat in urma a celor doua semifinale. Acestea fiind finalistii primei semifinale: Ucraina, Moldova, Elvetia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Olanda si finalistii celei de a doua semifinale: Belgia, Republica Ceha, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, Romania, Serbia. Tototada in finala vor evolua si cele cinci mari platitoare: Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia – sunt calificate direct in finala.

Concursul Muzical Eurovision este o competitie anuala desfasurata intre tarile care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. In acest an, concursul a ajuns la a 66-a editie a concursului si se desfasura la Torino, Italia, dupa ce Italia a castigat editia din 2021 cu piesa „Zitti E Buoni” interpretata de trupa rock Maneskin.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.