Fara concerte, zone gastronomice si targuri, asa se va organiza festivalul “Bostaniada”, care aduna mii de vizitatori. Seceta si pandemia a afectat roada de dovleci, dar si numarul vizitatorilor. In acest an, vizitatorii nu vor vedea cel mai mare bostan, in schimb au ocazia sa cumpere si sa guste din renumitele placinte cu dovleac.  

Publicat:18.10.2020, 15:39

Seceta din acest an a afectat si roada de dovleci. Organizatorii festivalului ne-au spus ca au avut pierderi enorme.  

Diana RENCHECI, ORGANIZATORUL FESTIVALULUI “BOSTANIADA”:  “In acest an  seceta a avut un impact negativ si asupra roadei de bostan. Noi am plantat o suprafata dubla ca in anul precedent, dar am cules aceeasi roada, deci 50 la suta mai putin ca in anul precedent. Sunt pierderi enorme, doar agricultorii pot intelege. Evident ca nu e placut, dar compensam in anii viitori.”

De data aceasta, vizitatorii nu mai au ocazia sa vada cel mai mare dovleac.

Diana RENCHECI, ORGANIZATORUL FESTIVALULUI “BOSTANIADA”: “Din pacate seceta a jucat un rol important pentru toti agricultorii si nu am crescut cel mai mare bostan, nici noi si nici oaspetele de onoare care venea cu cel mai mare dovleac.”

Francesca GINDEA, REPORTER PROTV: “In acest an, aici nu se organizeaza targuri, concerte si expozitii. Din cauza pandemiei, oamenii vin doar sa admire bostanii, care sunt pe tot teritoriul, dar si sa faca poze in locurile special amenajate.”

Organizatorii au decis sa prelungeasca durata festivalului, astfel, acesta va dura o luna.

Diana RENCHECI, ORGANIZATORUL FESTIVALULUI “BOSTANIADA”: “Ne-am gandit ca daca perioada va fi mai mare, atunci toata lumea va reusi sa ajunga la noi, si sa nu expunem riscului ce tine de coronavirus.”

Astfel, oamenii pot veni cu propriile bucate, pot organiza picnicuri, pescui in lacul de pe teritoriu si cumpara bostani pana pe data de 21 octombrie.

Diana RENCHECI, ORGANIZATORUL FESTIVALULUI “BOSTANIADA”: “Vizitatorii pot sa aleaga de oriunde bostani, si la sfarsit, cand pleaca pe la noi sa-i procure.”

Festivalul “Bostaniada” este organizat in fiecare an, incepand din 2012. De trei ani evenimentul are loc la Balabanesti, unde organizatorii au deschis o agropensiune cu aceeasi denumire.