In timp ce Nastase anunta ca se intoarce la Ministerul de Interne, socialistii vor ca ministrul de interne sa fie schimbat. Totodata, ei cer remanieri la economie si sanatate pentru ca sefii institutiilor nu si-ar indeplini bine obligatiunile. Astfel, cei de la PSRM solicita ca ministrii vizati sa fie audiati in Parlament. Guvernul nu a venit cu o reactie pana acum.

Publicat:05.11.2019, 19:58

Astfel, dupa intrunirea de astazi cu Igor Dodon, socialistii au anuntat ca vor discuta direct cu ministrii, insa cer ca acestia sa fie audiati la sedintele plenare. 

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: „Este vorba despre segmentul economic, social, si securitate, respectiv MAI, ministerul economiei si al sanatatii. Nu am discutat modalitatea in care vor fi audiati dar ar fi bine sa se prezinte in parlament.” 

Tirdea sustine ca in luna iunie, cand abia se discuta despre coalitie, a existat o intelegere ca Blocul ACUM va oferi cateva ministere celor din PSRM.  

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: „S-a pornit aceasta hora politica, deoligarhizare si s-a cam uitat. E foarte greu sa raspunzi pentru activitatea guvernului atunci cand nu participi in ea. Noi consideram ca putem fi eficienti si in structurile guvernamentale.” 

Andrei Nastase, care a anuntat ca se intoarce la MAI, spune ca va reveni cu o reactie. 

Andrei NASTASE, PRIMARUL CAPITALEI: „Nu am vazut comunicatul socialistilor va dati seama ca nu urmaresc pagina lor. Voi reveni cu o reactie.”

Responsabilii de la ministerul sanatatii ne-au spus sa mergem maine la Guvern, pentru a o intreba direct pe ministrul Ala Nemerenco. Consilierul sefului de la economie nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii, iar purtatorul de cuvant al Guvernului nu a reactionat deocamdata. Anterior, premierul Maia Sandu spunea ca Blocul ACUM nu va pune in discutie cedarea unor ministere socialistilor.